ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с разпространение на оръжие

Снимки: МВР

Спецоперацията е реализирана под наблюдението на Софийска градска прокуратура

Разследването е започнало след придобита информация за престъпна група, която се е занимавала с разпространение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. След предприети действия и потвърждаване на информацията, през вчерашния ден е проведена специализирана полицейска операция, под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В рамките на действията са установени четирима участници в престъпната схема, съобщават от МВР. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни превозни средства.  

С постановление на прокуратурата на двама от задържаните е повдигнато обвинение за това, че в условията на продължаващо престъпление, на различни дати, без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали на територията на София  автомат конструкция „Калашникова“, картечен пистолет “Образец 61“ /“Скорпион“/, пистолет „Макаров“, преработен сигнално-газов пистолет и патрони.

Единият от задържаните е привлечен и за престъпление, свързано с държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп с тегло 337.14 г и кокаин – 0.07 г.. Те са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава от служители на ГДБОП, под ръководството и надзора на СГП. Предстои внасяне на искане на прокуратурата пред Софийския градски съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK