ГД „Гранична полиция“ получи дарение за противодействие на трафика на хора

Снимка: МВР

Главен комисар Антон Златанов изтъкна, че противодействието на трафика на хора е един от приоритетите за ГД „Гранична полиция“

Директорът на ГДГП главен комисар Антон Златанов прие дарение от международната неправителствена организация „Операция подземен железопътен път“. Дейността на тази американска организация е посветена изцяло на борбата срещу трафика на хора и детската експлоатация, като за целта тя взаимодейства с правоприлагащи служби по целия свят.

Ключовете за автомобилите бяха връчени на официална церемония на директора на ГД „Гранична полиция“ от Анн Хърст, представител на организацията. На събитието присъства и Джаред Гаст - аташе и представител на американската служба за митническа и гранична охрана в посолството на САЩ в София, съобщават от Министерство на вътрешните работи.

Главен комисар Антон Златанов изтъкна, че противодействието на трафика на хора е един от приоритетите за ГД „Гранична полиция“ и служителите редовно осъществяват оперативно-издирвателна дейност по превенция, предотвратяване, пресичане и разкриване на лица и групи, извършващи трафик на хора. Подчерта, че дарението ще повиши възможностите им за постигане на целите, свързани с ефективното противодействие на това престъпление.

Анн Хърст заяви, че трафикът на хора е международен проблем и целта на нейната организация е подпомагане на изградения капацитет в Гранична полиция за противодействие на този вид престъпна дейност.

В знак на благодарност за доброто сътрудничество главен комисар Антон Златанов връчи плакет на ГДГП на Анн Хърст.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK