Газифицират всички училища в Благоевград

заместник-кметът Валери Смиленов, снимка: infomreja.bg

От новата учебна година всички училища в Благоевград ще бъдат газифицирани и със спортни площадки, съобщи кметът Атанас Камбитов.

Предстои газифициране на 4 учебни заведения в града – II  ОУ, III ОУ, НХГ  и СОУИЧЕ. По думите на кмета е показателно, че директорите на газифицираните училища са се съгласили част от техния бюджет  да бъде прехвърлен към онези, които все още не са газифицирани.

„Икономиите, които се осъществяват от нововъведението са между 30% и 40%”, заяви Камбитов. В подкрепа на казаното,  зам.-кметът по хуманитарни дейности Валери Смиленов даде пример с XI ОУ, където при 70 000 лева за отопление, след газифицирането  са реализирани икономии от 30 000 лева. Според него училища като II  и III ОУ ще спестят още повече пари, които да бъдат вложени в други подобрения.

На пресконференцията стана ясно още, че трите училища - Професионалната гимназия по текстил и облекло, ПГЕЕ "Никола Вапцаров" и ПТГ „Ичко Бойчев” са вече общинска собственост. Съкращения не се предвиждат и няма причини за напрежение сред служителите на 3-те училища, коментира още зам.-кметът Смиленов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK