Галерия „Възраждане” гостува с изложба в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Галерия „Възраждане” ще гостува на Градска художествена галерия в Благоевград с изложба „20 години галерия „Възраждане”- старинен Пловдив”.

Експозицията, която съчетава юбилейния албум на галерията и други издания, ще бъде открита утре / 4 май 2016г./  от 18.00 часа в залите на ул. „Крали Марко” № 8.

Галерия „Възраждане” към Народно читалище „Възраждане” е създадена на 5. ІХ. 1995г., по идея на секретаря на читалището Димитър Атанасов, писател и журналист.

Ръководи се от тандема Краси Алексиева и Симеон (Сим) Алексиев. Експонираните картини са свързани със съвременното фигуративно изкуство, като се канят както утвърдени имена, така и съвсем млади творци.

Една от профилираните теми е „Тялото”. Галерията помества творби основно в стиловете реализъм, хипер, нов и фотореализъм, символизъм и сюрреализъм, наив, примитив и др.

Търсят се автори, които създават нова фигуралика, особено на тялото.

Реализират се и множество изложби с графика, рисунка и илюстрация.

Галерия „Възраждане“ издава каталози и албуми, които ще бъдат ценен извор на познание за бъдещите поколения, интересуващи се от случващото се в изобразителното ни изкуство днес.

През 2010г., галерия „Възраждане“ бе удостоена със златна значка „Златна книга” и специален сертификат за почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата.

Наградата се дава от Съвет на европейската научна и културна общност – официално представителство в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK