Габриела Ковачка тренира за световното по аеробика

Треньорката Галя Миладинова със свои възпитанички, на снимката долу: Габриела Ковачка, снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Усилена подготовка провежда състезателката на клуб „Тонус” Габриела Ковачка за Световното първенство по спортна аеробика в София през май. Кюстендилката беше включена в проектонационалния отбор /категория 15-17 год./ и ще се бори за място в тройка жени и индивидуално.

„Много тежка подготовка, която започнахме от началото на декември. През седмицата тренира в Кюстендил, а събота и неделя е в София”, споделя треньорката на клуб „Тонус” Галя Миткова-Миладинова. „Това момиче е уникално. Ученичка е в 10-ти клас на Природоматематическата гимназия и се справя много добре с учебния материал”.

Преди Държавното първенство през април трябва да се проведат 3 контролни състезания. Първото в края на януари в зала „Универсиада”, в събота бе второто, а в края на месеца и третото. След това с националите Габриела заминава за Словакия за участие в международна контрола. На Държавното първенство ще бъде определен и окончателния състав за световното.

„В индивидиалното съчетание за 1 минута и 30 секунди подготвяме всичко, което е необходимо, съгласно Правилника. Габриела трябва да покаже 10 упражнения /4 задължителни и 6 по избор/. Исках хореографията да бъде по-различна, а музиката да е свързана с нейната визия и стил на игра. Тренира от 8 години и е изградена в този спорт”, допълва Галя Миткова-Миладинова.

Треньорката е направила и консултация със световния шампион по спортна аеробика Калоян Клоянов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK