Габриел е подписала коалиционното споразумение

Снимка: БГНЕС

Ротацията е в ход, би трябвало изненади при гласуването да няма

Преди два дни Мария Габриел е подписала коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Това обяви кандидатът за премиер пред журналисти след като излезе от Президентството.

България повече от всякога им нужда от стабилно правителство. Смятам, че съм подходила с отговорност пред гражданите. Давам ясна заявка, че отговорността е споделена. Ние нямаме различия в реформите в съдената система, борбата с корупцията и регулаторите. Текстът на споразумението го имаме. Моя е отровността, че аз водих екип, който е отговорен, че България не може да бъде изпратена отново на избори. В състава няма нито едно непознато име! Споразумението е подписано лично от мен преди два дни, каза Габриел след като върна мандата на президента изпълнен.

Споразумението вчера в 18:00 часа беше одобрено от господин Христо Иванов. След половин час, след като беше подписано вече от госпожа Габриел, останалите лидери от коалицията отказаха да го подпишат. Текстът е от 14 страници, уточни Рая Назарян.

Изненади в състава на МС няма.

Новият министър е Жечо Станков – енергетика, Ивелина Василева – министър на екологията, Росен Желязков – който е министър на иновациите и растежа, министъра на ел. управление е за Валентин Мундров.

Асен Василев запазва поста си, а Катя Балева замества Хинков в здравеопазването.

Христо Гаджев, който досега бе в комисията по отбрана, поема военното министерство вместо Тодор Тагарев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK