Фурнаджиев: На конгреса на БФС ще има петима наблюдатели от ФИФА и УЕФА

Снимка: Bfunion.bg

Разходите за организацията ще бъдат около половин милион лева

Вицепрезидентът и член на Изпълкома Атанас Фурнаджиев ще води Конгреса на БФС в петък. Той уточни, че ще има наблюдатели от ФИФА и УЕФА, които ще следят под лупа избора за нов президент.

"Ще има петима наблюдатели от ФИФА и УЕФА. Това са хора с изключителен опит, с участия на редица конгреси. Всичко ще бъде прозрачно и по правилата. Каквото зависи от мен като водещ, ще се направи", обеща Фурнаджиев пред "Блиц".

"Най-вероятно конгресът ще бъде излъчен пряко по YouTube. В момента текат проби и мисля, че няма да има проблем.  Разбирам желанието на медиите да имат представители в залата през цялото време, но това няма как да се случи. Няма го никъде по света", каза още вицепрезидентът на БФС.

На въпрос какви ще са разходите, свързани с организацията на конгреса, Фурнаджиев съобщи следното:

"Предполагам, че около половин милиона лева. При предния конгрес разходите бяха 400 000 лева, но заради инфлацията сега вероятно ще е със стотина хиляди повече".

Попитан за прогноза, бизнесменът, отговори по следния начин:

"Има доста кандидати. Футболното семейство ще се събере, нека то избере най-достойния. Най-важното е след конгреса футболната общественост да излезе единна. Да няма разединение, да няма обжалване. Да не се решават в съда нещата". /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK