Френските спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург

Снимка: ЕПА

Френските спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург. Той е бил застрелян при акция, която започна в 22 часа вечерта българско време. Според полицаите, терористът се криел в склад в квартал "Мено". Той е в непосредствена близост до квартала, в който досега полицията го търсеше.

Операцията е определяна като една от най-мащабните през тази година във Франция. Над 700 тежко въоръжени полицаи се включиха в издирването. Акцията започна през деня, продължи с 5-часова пълна блокада на квартала, в който се намират близките на 29-годишния мъж.

Първоначално операцията завърши без успех. Минути по-късно обаче полицията получава нов сигнал. Така малко след 21 часа местно време полицията отива на място в съседния квартал. Той се намира на 4 км от мястото на престрелката. Полицията го намира, но след това той започва да стреля по полицията и така се стига до ликвидирането му.

Петима души остават задържани. Повечето от тях са роднини на нападателя. Ще се уточява дали са замесени.

Шериф Шекат нападна хората на известния коледен базар в Страсбург. Уби трима и рани 12 души. 

"В 21 часа полицията отиде да арестува лице, отговарящо на описанието на заподозрения. Той отвърна с огън, след което беше неутрализиран. Информирах президента. Мислите ми са със загиналите и ранените. /.../ Това, което следва е формалното потвърждаване на самоличността. В момента няма никакви индикации, че той е имал съучастници, но разследването продължава докато бъде установена цялата истина и за да се гарантира сигурността на французите. Имаше изключително силна мобилизация и много голяма международна подкрепа. Имам предвид от Германия, но и не само", каза вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер. /Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK