Freedom Банско: ГЕРБ издига кандидат-кмет на Банско, който е подсъдим за източване на ДДС

Община Банско, снимка: Infomreja.bg

Отворено писмо до премиера Бойко Борисов, заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, Централната избирателна комисия и медиите изпратиха от Freedom Банско. В него организацията алармира, че ГЕРБ издига за кандидат-кмет на Банско подсъдим за източване на ДДС.

Писмото бе разпространено още в същия ден, когато офисът на Коалиция "Заедно за Община Банско" с кандидат-кмет бившия градоначалник на курортния град Александър Краваров осъмна с изпотрошени стъкла.

Ето и пълния текст на отвореното писмо, изпратено от Freedom Банско:

"Ние, основателите и членовете на Freedom Банско, изразяваме недоумение и гняв от странните реакции на лидерите на ПП ГЕРБ по повод зачестилите случаи криминално проявени лица да участват в предизборната кампания за кметове и общински съветници. Прави впечатление, че лидерите на партия ГЕРБ коментират критично и подигравателно случаите в ромската махала на Самоков с т. нар. Пиже и т. нар. Бат Сали, както и случаят с кандидата за кмет на Варна от Реформаторския блок – Чавдар Трифонов.

Ако тази реакция не бъде тълкувана като част от една грозна кампания водена от ПП ГЕРБ, то може да бъде мислена единствено като политическа шизофрения!

Защото именно кандидатът за кмет на Община Банско от ПП ГЕРБ днес – лицето Георги Икономов – е бил подсъдим цели 2 (два) пъти за източване на ДДС и се е признал за виновен по тези обвинения. От документите, с които ние разполагаме и които ви предоставяме, става ясно че лицето Икономов, което днес претендира да бъде следващият кмет на Банско, се признава за виновен за финансови престъпления.

Ние, членовете на Freedom Bansko, няма да се шегуваме със случаи като този! Това, че законът е допуснал лица с нечисто съдебно минало да се кандидатират за публични длъжности, не значи, че ние ще загърбим собствения си морал и собственото си бъдеще на горди жители на Община Банско. В случаи като този става дума за морал!

Ние не сме съгласни да имам за кмет човек с криминално минало като Георги Икономов, пък бил той и кандидат на ПП ГЕРБ!

Ние не искаме нашият кмет да има прякор Жоро ДДС-то, а председателят на ОбС да е известен като Владку Лихвата!

Ние не искаме Община Банско да прилича на циганската махала в Самоков!

Ние искаме Община Банско да бъде ръководена от почтен и достоен човек!".

FREEDOM БАНСКО

 

Снимка: Freedom Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK