Франция чества победата над хитлеристка Германия

Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон оглави тържествата в Париж

Френският президент Еманюел Макрон оглави тържествата в Париж в чест на 74-ата годишнина от Победата над Нацистка Германия. Той поднесе цветя на паметника на историческия лидер на страната генерал Шарл дьо Гол, който оглавява съпротивата срещу германските нашественици през Втората световна война.

На тържеството присъстваха ръководителите на двете камари на парламента, както и премиерът Жан Кастекс и френският министър на въоръжените сили Флоранс Парли. Заедно с тях на полагането на цветя присъстваха и членове на фамилията дьо Гол, с които президентът разговаря накратко.

След това, придружен от кавалерийски ескорт на Републиканската гвардия, той се отправи нагоре по Шанз-Елизе до площада на звездите, където прие почетните части, разположени по периметъра. Макрон взе участие в традиционното запалване на пламъка на Вечния огън и полагането на венец на гроба на Незнайния войн под арките на Триумфалната арка. В края на церемонията френският президент разговаря с ветерани, които се бяха събрали пред Триумфалната арка. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK