Фентъзи средновековна сватба в Кюстендил

Снимки: skfoto.bg

Георги разплака гостите с обета към любимата си

Приказна сватба сля в едно IT специалиста Юлия Тенинчева и актьора Георги Георгиев, който играе в кукления театър „Мале-Мале“.

В края на миналата седмица двамата станаха официално семейство, а сватбата им определено ще бъде запомнена от всички гости и случайни свидетели.

Има защо - за миг стените на Крепост „Хисарлъка“ оживяха и пренесоха присъстващите в древното минало със средновековна музика, демонстрации по историческа фехтовка с истински мечове, реконструкции на костюми от 14 век, фентъзи ЛАРП облекла и традиционна стрелба с лък. И за да бъде атмосферата пълна, веселбата бе придружена от наздравици с жива медовина, направена по средновековна рецепта от български производител – Meadly.

„За мен това място е свещено и исках да го споделя с всичките ни далечни гости“ - споделя Юлия. „А сватбата ни просто нямаше как да е „обикновена“ след като с Георги ни обединиха именно тези хобита и интереси“, казва още тя.

И въпреки многобройните активности, изненадите не свършиха тук. Освен традиционния ритуал по сключване на граждански брак, двойката изпълни и древен европейски ритуал по заплитане на възел, а обетът на Георги разплака всички присъстващи.

„Ще чакам със радост, пътя ни бъдещ, пътя започващ от днес -

до тебе ще ходя - винаги верен, ще уча от твоя финес.

И може в живота трудно да стане, да дойде и стръмен наклон,

но двама ще тръгнем, през тръни ще газим, написан от днеска - закон!

Ще бъда достоен, ще слушам съвети, дорде не настъпи смъртта,

дорде не намеря иглата в купата, вселената свърши - и тя.

Теб ще обичам, моя избранице, додето бошува кръвта.

Днес почва новата страница в нашата приказка за любовта.“

Любопитна подробност е, че Юлия и Георги имат множество медали от турнири по стрелба с традиционен лък, а преди 2 година са били част от българския отбор, с който представят България на световен турнир в Китай.

Юлия е позната в областния град, и то неслучайно, дълго време Тенинчева беше част от екипа на ТВ „Колор“, като тя можеше да бъде видяна както в ролята на ТВ оператор, така и на репортер. Нейната половинка - Георги Георгиев е завършил куклен театър в НАТФИЗ.

И за да бъде приказката пълна, Георги взе Юлия на кон, а това стана на конната база в с. Раненци. Много емоции, торта с дракони, песни и веселби бяха само част от празника на двамата влюбени, а обетът на Георги… той остави без думи и нас...

ЕКИПЪТ НА ИНФОМРЕЖА ВИ ПОЗДРАВЯВА И ВИ ЖЕЛАЕ ПРИКАЗКАТА ДА НЯМА КРАЙ, А ЖИВОТЪТ ВИ ДА БЪДЕ ИЗОБИЛСТВАН ОТ ЛЮБОВ!!!

 

Инструктори от клуб по исторически европейски бойни изкуства "Форте" и приятели на младоженците

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK