Феновете на Пирин посрещнаха Наджи Шенсой с хляб и сол

Снимки: ОФК "Пирин"

Привържениците на ОФК Пирин посрещнаха новия старши треньор на орлетата Наджи Шенсой с по български традиционната питка и сол. Специалистът бе официално представен вчера от управителя на клуба Венко Попов, след като почти всички документални подробности, възпрепятстващи това, бяха решени.

„Идвам отново в Пирин в трудна ситуация, но аз през последните години съм се специализирал именно в такива. Ще бъде трудно, но удоволствието, когато успеем, ще бъде още по-голямо”, заяви във встъпителните си слова новия треньор.

„Първото и най-важно нещо, върху което ще работим, е реализирането. Статистиката лъже, но и показва, че точно там има какво да се желае. Ако бяха реализирани важни дузпи, които щяха да донесат поне 5 точки на отбора повече, ситуацията нямаше да подобна”, оябсни Шенсой по повод актуалното състояние на отбора.

„Ще искам да играем отборно, да сме глутница, а не да разчитаме на вълк единак. Всички трябва да реализират и да помагат във всяка фаза на игра, а не да се делим на защита, халфове и нападение”, разкри треньорът за философията, която ще се опита да вмени на състезателите.

По повод предстоящия мач с Берое, Шансой бе категоричен, че състоянието на неговия отбор е много по-важно от това на съперника, който е анализиран и силните и слаби страни са преценени. „Респект към съперника, но и техните показатели не са особено добри. Да, имат точки, но и те трудно реализират, а и допускат голове”, обясни специалистът.

Шенсой остана приятно изненадан от жеста на двадесетте привърженици на орлетата, който дойдоха да го посрещнат преди пресконференцията му. „Трябва да сме силни и заедно”, заяви пред тях той и развълнуван изказа благодарности.

Поради изискуемо техническо време за изготвяне не някои документи за работа, в предстоящия мач с Берое е вероятно той все още да не може да седне на пейката и да води пиринци, като това ще трябва да стори помощникът Добромир Митов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK