Фенове на "Пирин": Мачът България-Англия завърши с победа на българите над Михайлов

Снимка: Пирин Ултрас

Привържениците на тима подкрепиха оставката на експредседателя

Феновете на "Пирин" винаги са имали активна гражданска позиция по най-наболелите обществени проблеми, особено що се отнася до такива, свързани с футбола.

След расисткия скандал след мача България – Англия и поисканата оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов, привържениеите на футболната емблема на Югозапада не останаха безмълвни.

В момента, когато спортният министър Красен Кралев обяви, че държавата се оттегля като партньор на БФС и иска Михайлов да бъде аут от Съюза, пиринските фенове твърдо подкрепиха „свалянето“ на председателя.

Името на Михайлов е свързано не само с множество неприятни теми за българския футбол, а и с името на благоевградския тим, припомни за ИНФОМРЕЖА Николай Ризов.

"Управлението на Борислав Михайлов доведе до изхвърлянето на „Пирин“ от А група през 2011 г. и до принудителното изпадане на „Пирин“ през 2018 година, спомогнато от съдии и подкупване на футболисти на ''орлетата'' от тима на „Витоша Бистрица“.

Борислав Михайлов през цялото си управление лансираше фирмени отбори без фенове от типа на Царско село, Верея, Витоша Бистрица, Септември, Кариана Ерден и много други отборчета без привърженици, докато традиционните български отбори като Пирин, Миньор, Спартак Варна, Нефтохимик и много др. бяха мачкани и репресирани от БФС.

Респективно всичко това доведе до логичното, а именно националният отбор по футбол да стигне едно трагикомично ниво и вече повече от година представителният отбор на България да няма победа", коментира Ризов.

Фенове на "Пирин" традиционно присъстваха на мача с Англия.

А според присъстващите: събитията, въпреки резултата, се превърнаха в една своеобразна победа за всички български привърженици.

Успяхме да свалим от трона наглеца начело на БФС, изказват мнението си фенове. Ние - феновете, на Пирин Благоевград, един от най-обичайните отбори в България, искаме нови хора във футболния съюз. Нови честни и работещи хора, които да работят за развитието на българския футбол.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK