Фейсбук група превозва пътници до столицата

Организатори на Фейсбук група превозват пътници от Кюстендил до София вместо автобус. Това са предимно хора, които работят в големия град и с известия в интернет си набират клиенти. Пътниците са най-вече студенти или такива, които пътуват всеки ден до работните си места в София.

“Аз лично получавам постоянно известия. Често пътувам до моята приятелка в София и се възползвам от услугата. Взимат ме на спирката, където спира автобуса и за 1 час съм там. Много е удобно, а и за самите организатори си е супер. Излиза им пътуването без пари”, коментира 34-годишен кюстендилец.

“Трябва ми 1 място за София в четвъртък. 08:30 часа най-късно трябва да съм там. Ако пътува някой, да ми пише. Благодаря предварително”, са сред често срещаните коментари на групата в социалната мрежа. Посетителите се увеличават с всяка изминала минута с оглед на предлаганото удобство. Броят им вече надхвърля 1000 души. 

Цената на билета до София с автобус е 7 лв., с влак е 6.30 лв. „Кой няма да предпочете да се вози с кола за 5-6 лв. и то за много по-кратко време”, коментира друг мъж, възползвал се наскоро от услугата.

 

КОМЕНТАРИ

Дани Миленов19:44 - 19.06.2013
И какво лошо има в това ? Защо да пътувам сам с колата до София, след като мога да кача още 3-ма, 4-ма души с мен, а така на мен ми излиза безплатно пътуването . Нека някой докаже, че това е нелегално ! Никой не може да го докаже ! Все едно да тръгна със семейството си на море и някой да ми каже, че трябва да използвам автобус или влак.
Ръмпълстилскин16:19 - 19.06.2013
Няма абсолютно нищо лошо в това. Аз също се възползвам от тази услуга и поздравления на хората, които са се сетили. Все пак всеки си решава как да пътува и с какво. Да не говоря, че почти всеки ден има хора, които пътуват в такива часове, в които какъвто и да е транспорт до Кюстендил НЯМА!!!
Супер11:21 - 19.06.2013
Голяма забава е това. Кефи ме, определено
vse_znai_ko09:55 - 19.06.2013
v germaniq, kadeto stopa e zabranen, podobna praktika e shiroko razprostranena i legalna. kazva se mitfahrt (http://www.mitfahrgelegenheit.de/).

FACEBOOK