Фалстарт на делото срещу Марио Метушев, защитата иска почти 1 млн. кръвнина

Снимка: Infomreja.bg

Фалстарт на делото „Метушев“.

Днес в 10 ч. започна разпоредителното заседание, в което трябваше да бъде даден и ход по делото срещу неврокопския футболист Марио Метушев, който уби приятеля си Красимир Колджиев – Дзъмбо.

Зелена светлина обаче не бе дадена, защото адвокатите на Метушев – Пенко Ненов и Иво Найденов, изтъкнаха, че има съществени процесуални нарушения. Според защитата на Марио не са взети ДНК експертизи на два ножа, които са част от веществените доказателства.

Наследниците пък предявиха граждански иск за общо 900 000 лв. кръвнина за майката, брата, детето и приятелката на Дзъмбо.

Делото е върнато на прокуратурата до отстраняване на нарушенията.

Година след инцидента прокуратурата оповести подробности за криминалното деяние.

Миналата година на 15-и юли стана жестокото убийство в Гоце Делчев.

Около 16:30 ч. двамата приятели останали сами в дома на Дзъмбо. Гостенинът Марио започнал да обвинява Дзъмбо, че го е предал на полицията за търговия с незаконен тютюн, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание. Между тях възникнал спор, при който обвиняемият взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на Красимир и опитите му да се предпази, започнал да нанася с него удари по тялото му.

Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майка му, която се намирала в съседната стая, чула виковете му за помощ. Когато жената влязла в кухнята видяла лежащия Краси, когото Марио притискал с коленете си и нанасял удари с нож в тялото му. Пострадалият му викал: „Какво съм ти направил, брат, аз не съм те издал на полицията“. Жената се опитала да спре Марио, като хванала държания от него нож за острието, но виждайки освирепялото му лице се уплашила. Пробвала няколко пъти да го удари със столове, но не успяла.

В един момент, когато Марио видял как тялото на пострадалия се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си. Първоначално си причинил повърхностни наранявания, а накрая забил ножа в горната част на шията си.

След подаден сигнал за случилото се, незабавно на място пристигнали полицейски служители. Влизайки в кухнята те установили обляното в кръв тялото на Красимир, а в непосредствена близост до краката му лежал по гръб Марио, който бил със забит нож в шията.

 

КОМЕНТАРИ

Демон22:04 - 26.07.2019
Бедни души, веднъж застанете с истинските си имена и прикачена снимка, зад коментарите си, най лесно е да се плюе. Мишки
васко16:49 - 26.07.2019
Каква "Приятелка" защо не кажат любовницата на брат му. Къде е сега и с кой. Прокуратурата тия неща трябва да ги знае. И нали били само двамата да се почерпят, кой е чул какво са си говерели, и какво е викал "Джъмбо" и откъде излязоха три ножа нещо започна да става много интересно. Май доста парички им трябват за си поживеят спокойно двете гълъбчета.
Иванчо10:03 - 24.07.2019
Прокурорката горна граница на фантазиите си няма. След като са били само двамата приятели сами в кухнята как е възможно без всякакви доказателства да се "описва" какво е станало!? А журналята повтарят, повтарят и добавят от себе си без да се съобразяват с обективните факти и с тенденциозността на "разследването". Ами ако пияния като мотика дзъмбо е нападнал Марио за пари щото го е издирвал съда!?
Mimi08:43 - 24.07.2019
Марио е обвинен през м.Януари и много чудно как двамата БЕЗ съмнения са си приятели 5 месеца и чак м.Юни “ по думи на майката “ вече има съмнения , това ли успя да измисли ... пък ножа за острието ще хване , а не дръжката .... дзъмбо се пропи , жена му го заряза , приятелката му също ... сега жалят ... АМА май за Пари не за него ...
Митко17:42 - 23.07.2019
Писаружките от инфо бля бля, ....
Фал15:24 - 23.07.2019
Какъв стол кви 5 лева ясно е че майката на починалия е ръгала убиеца що го прекриха нали трябва истината да е на яве и накрая 900000 лева смях всичко опира до пари !!!! Срам ,,Приятелка'' тя го заеба като куче момчето се пропи ся и тя търси пари ужас !!!
Код за сигурност, въведете кода 2za