Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ откри учебната година за първия випуск медицински сестри и акушерки

Снимки: ЮЗУ

Деканът на Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Стоян Иванов официално откри учебната година на първия випуск медицински сестри и акушерки и поздрави всички новоприети студенти, официални гости и преподаватели.

В специалност "Медицинска сестра" са приети 14 студенти, трима от който ще бъдат обучавани в платена форма на обучение. Татяна Любенова Тодорова е приета с най-висок бал - 27.52. 10 студенти са приети в специалност „Акушерка“, редовна форма на обучение.

Ръководителят на новооткритата катедра по здравни грижи доц. Румяна Бахчеванджиева представи част от колегите си и сърдечно поздрави студентите. Специалистът по репродуктивна медицина доц. Атанас Щерев, ортопедът Р. Кастелов и хирургът доц. Р. Стойчев ще бъдат част от екипа, които ще готви новите студенти за медицинските специалности. От 16 ноември първокурсниците ще започнат и  180 часа учебно-клинична практика в отделенията на МБАЛ и болница „Пулс“.

На церемонията присъстваха още зам.- областният управител Асим Адемов, директорът на МБАЛ и зам.- ректорът по образователната дейност доц. д-р Траян Попкочев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK