Евелина Стойкова, кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ: Георги Андонов е надеждата на Гоце Делчев за промяна

Евелина Стойкова, снимка: Пресцентър ГЕРБ-Гоце Делчев

Евелина Стойкова в родена на 1 октомври 1990г. в Гоце Делчев. Завършила е средното си образование в НПГ „Димитър Талев“, а висшето -  в Национална спортна академия „Васил Левски“ с две специалности -  „Педагогика на обучението по физическо възпитание“  и „Треньор по ски дисциплини“. В момента работи като учител в ОУ „Климент Охридски“ в село Борово и завършва магистратура по „Национална сигурност и отбрана“ във Военна Академия  „Г.С. Раковски“.

 

Евелина, какво те мотивира да се кандидатираш за общински съветник?

На първо място, недоволството ми от това какво се случва в община Гоце Делчев. Виждам, че за 20 години, откакто управлява кметът Владимир Москов, тук почти нищо не се е променило. Младите хора като мен бягат в чужбина или към големите градове. Който реши да се върне тук трудно намира работа. Цари бюкокрация, навсякъде се назначават „правилните“ хора, близките до кмета. Дали си образован, дали си с диплома, дали ти се работи – няма значение. Именно затова реших, че няма да съм поредният човек, който само се оплаква, а после се примирява. Когато от ПП ГЕРБ ми предложиха да съм част от листата за общински съветници, без колебание приех. Реших да се кандидатирам, защото моят град има крещяща нужда от промяна! Ще дам всичко от себе си, за да допринеса за тази промяна и да постигна успех! Гоце Делчев е град с огромен потенциал за развитие, но за да започне да се развива трябва да се промени начина на управление. Време е да спрем да си губим времето!

Защо точно ГЕРБ?

Вижда се какви резултати постигат кметовете на тази партия в София, Бургас, Пловдив, Благоевград.  Промяната се случва, работи се, парите стигат до хората, не до джобовете на преяли с власт политици и приближените им бизнесмени. Освен това познавам Георги Андонов като народен представител и знам колко усилия е положил той за града и региона. Всички положителни промени в Гоце Делчев се случиха с последните шест години – благодарение на ГЕРБ и европейската солидарност. Друг  е въпросът, че някой в момента си приписва заслугите.

Ти си учител, какви са проблемите на тази система в общината?

Условията, в които учат децата. Мога да говоря от първо лице – за Борово. За училището, в което преподавам. Децата се топлят на печки с дърва и въглища. Но никой не поглежда към нас – може би защото сме на село, може би защото кметът на Борово е от ГЕРБ. При колегите в сектор „Предучилищно образование“ нещата не са много по-различни. Оказва се, че част от парите, които могат да отидат при предучилишните педагози в Гоце Делчев, вместо това покриват разходи, които иначе са задължение на общината. Причините за това да се бърка по подобен начин в джоба на хората е, че явно сегашният управник не се грижи добре за средствата си и се налага учителите да компенсират.

Ще гласуват ли младите? Какво би им казала, за да ги убедиш?

Казвам им, че когато избираш кмет на населеното си място, избираш какво да е ежедневието. Знам какво казват повечето от младите – „Политиците какво ми помагат, аз сам се грижа за живота си, работя, уча, боря се“. Така е, никой не отрича важността на тези неща. Но именно от кмета зависят хиляди неща в ежедневието ти. Дали улицата е чиста, дали по тротоарите спокойно могат да се разхождат майки с колички, дали пазарът е ремонтиран, дали училището има вид на модерна сграда или се „радва“ на капещ покрив, стара дограма и похабени чинове. Кметът е като стопанин, който може да направи дома ти уютен или напротив – да те накара да искаш завинаги да го напуснеш. Казвам им, че ние, в Гоце Делчев от години говорим колко е корумпирано дадено управление, как не работи ефективно. Из интернет изтичат видеоклипове как Владимир Москов прави среднощни договорки в партийни централи. Срещу това позорно поведение има само един  лек – гласуването.

Защо подкрепяш Георги Андонов?

Георги Андонов е много способен млад политик. Кой би могъл да разбира младите хора от друг млад човек, който има сходни проблеми, мечти, стремежи и цели? Именно затова на 25-и октомври моят избор ще бъде да застана срещу статуквото и да подкрепя с номер 10 кандидата на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев – Георги Андонов. Той е амбициозен, почтен и млад и вярвам, че ще направи Гоце Делчев община за пример.

 

КОМЕНТАРИ

Georgi10:44 - 23.10.2015
Stiga ste huleli horata ,vzemete stanete po aktivni ,a ne samo da pluem kato ne ni iznasq, vreme e da se subudim vsichki!!!!PRIZOVAVAM VI VSICHKI DA IZLEZEM DA GLASUVAME NA 25 OKTOMVRI!Devoikata e prava!
ти08:34 - 21.10.2015
Със сигурност не доглежда щом няма промяна за нея....
kg19:00 - 20.10.2015
кой идиоит я нарисува като фараон?!!
tt16:57 - 20.10.2015
Овца

FACEBOOK