Етър и Хебър с голово шоу във Велико Търново

Отборите на Етър и Хебър си вкараха общо 7 гола във Велико Търново Снимка: БНР

Сега Хебър е на девето място с 16 точки, а Етър - на последно с 4 точки

Отборът Хебър победи като гост Етър (Велико Търново) с 5:2 в среща от 23-ия кръг на Първа футболна лига. Двубоят беше дебют за новия старши треньор на тима от Велико Търново Светослав Петров, пише БНР.

Футболистите от Пазарджик прекъснаха серията си от шест мача без победа в шампионата и се изкачиха на девето място в класирането с 16 точки. Етър допусна пето поражение в пет двубоя и остава на последната позиция с 4 точки актив.

Отборът на Хебър реши всичко в двубоя в началото на второто полувреме с два бързи гола на Николас Пенев и Ангел Бастунов. Тимът доигра срещата с човек по-малко на терена, след като авторът на двете попадения през първата част Георги Николов получи червен картон.

Двубоят започна отлично за гостите, които поведоха в 4-ата минута. Тогава топката попадна в Николас Пенев, а той центрира към Георги Николов, който със страхотен удар с глава откри резултата.

Само осем минути по-късно играчите на Етър изравниха. При центриране от ъглов удар Ивайло Димитров се извиси над всички, за да вкара с глава топката в мрежата на съперника.

В 34-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат. Георги Ангелов изведе Илкер Будинов зад гърба на отбраната на Хебър, след което полузащитникът подаде към Шахредин Букхолда, а той от непосредствена близост направи 2:1.

В последната минута на първата част отборът на Хебър изравни. Нападателят Георги Николов получи отлично подаване отляво в наказателното поле от Роберт Мазан и вкара второто си попадение в двубоя.

Гостите решиха всичко в срещата с две бързи попадения в началото на вторите 45 минути. В 49-ата Николас Пенев умело се справи със защитниците на Хебър, реализирайки 3:2. Четири минути по-късно Карлос Охене проби отдясно, комбинира с Ангел Бастунов и нападателят със силен удар вкара четвъртия гол за Хебър.

В 71-ата минута точен беше и Роберт Мазан, който направи 5:2 за гостите.

Седем минути по-късно Георги Николов от Хебър получи директен червен картон, след като удари с лакът свой съперник. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб първоначално не видя положението, но асистентите на ВАР го повикаха да прегледа ситуацията. Реферът прегледа записа и показа червен картон на нападателя.

В 86-ата минута играчите на Етър можеха да намалят изоставането си, но Георги Ангелов уцели страничната греда след удар с глава.

В следващия кръг след паузата за националните отбори Хебър е домакин на Славия, а Етър ще гостува на Крумовград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//