Ердоган се срещна със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Джеда

Снимка: БГНЕС

Той подари на принца автомобил ТОГГ (първата електрическа кола, произвеждана в Турция)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Джеда, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По време на разговорите двамата са обсъдили икономическото сътрудничество, както и редица международни и регионални въпроси.

След срещата снощи бяха подписани пет нови споразумения за сътрудничество между Турция и Саудитска Арабия.

Страните са подписали меморандум за разбирателство между двете правителства в областта на енергетиката, меморандум за разбирателство в сферата на преките инвестиции, както и план за действие, насочен към изпълнението на проекти в областта на отбранителната промишленост, научните изследвания и технологиите. Освен това министерството на отбраната на Саудитска Арабия е подписало две споразумения с турската компания „Байкар“ („Baykar“), която произвежда безпилотните летателни апарати „Байрактар“.

Ердоган подари на принц Мохамед бин Салман автомобил ТОГГ (първата електрическа кола, произвеждана в Турция), информира Анадолската агенция. 

Турският президент замина вчера на обиколка в Персийския залив, включваща посещения в Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства. Днес държавният глава ще посети Доха. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK