Ердоган отново отправи остри критики към Гърция

Снимка: gettyimages

Продължава напрежението между двете държави

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново отправи остри критики към Гърция, предадоха местните медии. Държавният глава говори в понеделник след заседание на турския кабинет, съобщава Нова тв.

„Бих искал да припомня следното нещо на Гърция, която напоследък се държи по-грубо към нашата страна: „Гърция не е на нашето ниво, тъй като не е равна на нас нито в политическо, нито в икономическо, нито във военно отношение”, каза турският лидер, цитиран от Анадолската агенция.

През уикенда, на фона на продължаващото напрежение между Турция и Гърция, Ердоган предупреди съседа си „да не отива твърде далеч, като посочи, че Турция ще направи необходимото, когато настъпи моментът”.

Според източници от турското министерство на националната отбрана само през първите осем месеца на 2022 г. Гърция е нарушила въздушното пространство и териториалните води на Турция над 1 100 пъти.

Ердоган посочи вчера, че днес (във вторник) ще замине на тридневна балканска обиколка, включваща Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия. „Балканите са приоритет за Турция не само по политически, икономически и географски причини, но и поради историческите и културните ѝ връзки с региона”, каза Ердоган.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK