Емил Костадинов: На 23-и ще победим с честност

Емил Костадинов, снимки: infomreja.bg

"Аз ще бъда гласът на тези, които нямат глас и силата на тези, които са останали без сила. Затова искаме подкрепата на нашите съграждани, защото благоевградчани заслужават най-доброто. Дотук работихме често и отговорно, на 23-и ще победим с честност". Така кандидат-кметът на БСП в Благоевград Емил Костадинов се обърна към стотиците свои съмишленици, изпълнили големия салон на Драматичен театър "Никола Вапцаров" снощи по време на заключителната предизборна среща на левицата.

Думите му развълнуваха присъстващите и залата избухна в бурни аплодисменти, които продължиха дълго, след като Костадинов призна, че вече е приготвил шампанското за изборната победа в неделя. Пред своите съмишленици той отново подчерта предимствата на предизборната платформа на левицата за развитието на областния център и в обръщението си многократно повтори думата "отбор" - ярко доказателство, че в бъдещата си работа като управник ще разчита на всички свои съграждани.

Костадинов подчерта, че ще гарантира безупречна политическа и нравствена хигиена в управлението на града, както и нулева толерантност към корупционните изкушения. За пореден път кандидат-кметът на БСП пое публично ангажимент да защитава интересите на благоевградчани. "Днес хората са обладани от страх и несигурност за утрешния ден. Всички ние се нуждаем от ново самочувствие и нова перспектива и зная, че заедно можем да се справим. Ще работим убедено и последователно за утвърждаване на гражданския потенциал на жителите на нашата община, за реализация на приоритетите на нашия град", увери кандидат-кметът.

Той изтъкна предимствата и на кандидатите за общински съветници от БСП и изрази увереност в тяхната компетентност. "Ние ще редложим решения, които да дадат друг хоризонт на нашите съграждани в стремежа им към идеалното. Ще осигурим този чакан договор между поколенията, с който да закриляме младите, вместо да ги ограбваме и да ги насърчаваме, вместо да ги обезкуражаваме и прогонваме", заяви кандидат-кметът.  

На заключителната предизборна среща снощи сред гостите бе и бившият депутат от Кюстендил Иво Атанасов, който подчерта, че присъства в залата не по служебна линия, а като личен приятел на Емил Костадинов. "Има един политик, който се оплаква, че вече няма приятели и че стои сам като куче в Бояна. Няма да му казвам името, защото ни е министър-председател. Такива хора са дълбоко нещастни. Приятелството е едно от най-важните неща в живота, особено ако е приятелство не за споделяне на удоволствията в живота, а за отстояване на принципи, борба за идеи и защита на каузи. И ако е устояло на всички изпитания на времето, каквото е нашето с Емил Костадинов. С него сме заедно вече точно 20 години", призна Атанасов. Бившият народен представител върна лентата на изживяното и припомни спомените от незабравимото американско лято през 1994 г., когато нашите футболисти станаха четвърти в света. По това време, като депутат Емил Костадинов бил сред хората, определени да съпътстват родния отбор по маршрутите на успеха. "Това беше толкова изкушаващо, че неколцина депутати заминаха. Емил Костадинов, макар и съименик на един от героите ни на Мондиала, се отказа от пътуването, за да спести на държавата разноските. Нека с ръка на сърцето си дадем сметка колцина от днешния политически елит биха постъпили по този начин. Това е още един щрих от портрета на Емил Костадинов, който подсказва, че той ще изразходва разумно средствата, търсейки ефект от всеки вложен лев", изтъкна предимствата на своя приятел Иво Атанасов.

Народният представител Корнелия Нинова също пожела успех на кандидат-кмета. "Нямам никакво съмнение, че Емил Костадинов е най-добрият водач. Той е най-умният, най-подготвеният", категорична бе тя. "Емо има ум да води града напред, има сърце, обърнато към проблемите на хората, има сили да решава тези проблеми. Благоевград заслужава достоен лидер. Ти си кметът, приятелю и никой не може да ти се опре, защото си кадърен, защото имаш силен екип от общински съветници, защото имаш зад гърба си тези хора и много други, които ти вярват и те обичат. Ние сме непреодолима сила и ще вземем тази победа, защото това ще бъде победа на умните, смелите, достойните, трудолюбивите граждани на благоевград. Само Емил и само БСП могат да гарантират на Благоевград авторитет и бъдеще", увери Нинова.

Заключителната среща премина с концерт на дует "Ритон", с изпълнения на народните изпълнители сестри Аджови и Влади Вълчев. По-късно десетките симпатизанти и приятели на кандидат-кмета Емил Костадинов излязоха на площада и официално закриха предизборната кампания със заря, а в небето полетяха червени балони - символ на победата.
 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

nedelq13:04 - 21.10.2011
na maika vi u putkata komunisti typi Elezov she e kmet kolkoto i da vi boli mishki gadni!!!!!!!!
Владко12:54 - 21.10.2011
Екип=Бай Ганьо прави избори!!!
Владимир Елезов12:53 - 21.10.2011
НЦИОМ разпространи опровержение на публикация в днешния брой на в. "Струма" 21 октомври 2011 | 11:02 | Агенция "Фокус" Начало / Социологически проучвания София. Груба манипулация са данните, цитирани в публикацията във вестник „Струма” на 21 октомври 2011 г. със заглавие „НЦИОМ: ГЕРБ и ЕКИП с почти изравнени шансове за вота в Благоевград”. Данните нямат никакво отношение към работата на НЦИОМ. Това се посочва в опровержение на ръководителя на НЦИОМ Лидия Йорданова във връзка с публикуваната във вестник „Струма” на 21 октомври 2011 г. информационна бележка със заглавие „НЦИОМ: ГЕРБ и ЕКИП с почти изравнени шансове за вота в Благоевград”. НЦИОМ не е провеждал телефонно проучване в община Благоевград и не разполага с данни за сближаване на резултатите между кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов и кандидата на Коалиция ЕКИП Владимир Елезов. Нашият опит показва, че коректното отношение към социологическите данни обикновено е основа за успешна кампания, а използването им за манипулативни цели има по-скоро бумерангов ефект. "В случай, че не публикувате настоящото опровержение ще бъдем принудени да защитим доброто си име и да търсим правата си по съдебен ред. Копие от настоящото писмо изпращаме до българските информационни агенции и до медиите в Благоевград", се казва в опровержението. © 2011 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//