Емил Костадинов: Атанас Камбитов е кукла на конци, зависима от своя патрон

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg

"Нашата първа цел е изпълнена - класирахме се на балотажа за местния вот в Благоевград. Дистанцията с кандидата на ГЕРБ не е непреодолима. Ако на втория тур правилата на играта са ясни, състезанието определено ще бъде много интересно". Така кандидат-кметът на левицата Емил Костадинов коментира изборните резултати от изминалата неделя, според които на втория тур ще се състезават кандидатите на БСП и ГЕРБ.

"Огорчен съм от факта, че немалка част от благоевградчани позволиха да бъдат купувани и продавани. Не разбирам морала на тези, които се занимаваха с избор на търговия пред погледа на компетентните институции", допълни Костадинов. Той подчерта, че първият тур на местния вот е преминал под знака на контролирания хаос. Удължаването на гласуването в края на изборния ден позволило на политическите брокери да бъдат активизирани и да вземат нещата в свои ръце, което пък нарушавало правилата на демокрацията.

Костадинов апелира към всички жители на областния център да преодолеят страха си и да излязат да гласуват тази неделя. Хората трябвало да си отговорят на въпроса дали искат подготвен и отговорен кмет или кукла на конци, зависима от своя патрон Цветан Цветанов и от тъмни, съмнителни интереси, втвърди тона си кандидат-кметът на левицата.  

Той бе категоричен, че тази седмица неговата основна задача ще бъде да събуди всички благоевградчани, за да не казват след това, че градът ни е бил продаден. И като потвърждение на думите си, покани своя опонент от ГЕРБ на публичен дебат в четвъртък от 13 часа пред общината. "Хората се нуждаят от един открит, публичен дебат и аз ще бъда там, на площада, за да ме чуят повече мои съграждани", подчерта той и допълни, че приема балотажа като нов мач, който ще започне от нулата. Костадинов прогнозира, че в близките дни ще има засилване на репресията на гласоподавателите и активизиране на хората на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Народната представителка от БСП Корнелия Нинова също определи първият тур като успех за БСП. "За условията, в които бяхме поставени да работим, левицата се справи добре. Това беше трудна, сложна битка, но задачата ни е изпълнена и ние се класирахме на балотажа", коментира тя. Нинова благодари на всички онези избиратели, преодолели страха си и подкрепили не само Емил Костадинов, но и онези кандидати, които са били алтернатива на ГЕРБ. Тя призова всички отпаднали от пердизборната битка кандидати да застанат зад Костадинов. В замяна на това пък обеща подкрепата на левицата за всички кандидати в областта, алтернативни на ГЕРБ.

Емил Костадинов бе откровен и призна, че ще води разговори за подкрепа с всички отпаднали от изборното състезание кандидати в Благоевград. Той допълни, че очаква подкрепа дори от настоящия кмет Костадин Паскалев и от тези, които са били повлияни от неговото поведение.

 

КОМЕНТАРИ

въшка18:24 - 26.10.2011
БОЛИ МЕ .... КОЙ ЩЕ Е НОВИЯ КМЕТ , А МЕЖДУ ДРУГОТО И ДВАМАТА СА ..... НА НЯКОЙ СИ. КАМБИТОВ КУПУВАШЕ ГЛАСОВЕ НА 1-ВИ ТУР ЗА БСП, ЗАЩОТО ГО БЕШЕ СТРАХ ОТ ЕЛЕЗОВ, А ПЪК ТОЯ НЕКРОЛОГ КОСТАДИНОВ КУПИ ЦЯЛАТА ЦИГАНСКА МАХАЛА. Е ПРИГОТВЕТЕ СЕ ДА ВИ Е... СЛЕДВАЩИТЕ 4 ГОДИНИ, ЗАЩОТО КОЙТО И ДА СТАНЕ ДОБРО НЯМА ДА ВИДИМ! АРЕ УАА
Найден23:44 - 25.10.2011
Костадинов е избор на благоевградчани, не е парашутистът на Герб, така че и много от Герб ще го подкрепят, да не говорим за останалите партии!
КО4О19:28 - 25.10.2011
ЕЙ СВИРКО НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ. ЕМИЛ НЕ ПЛАЩАШЕ НА ЗАСТЪПНИЦИ, А КАМО ЛИ НА ТЕЗИ НЕЩЕСТНИЦИ, КОИТО СИ ПРОДАДОХА ДОСТОЙНСТВОТО. СМЪРДИШ КАТО СМЪРДИЕВА.
НЕБЕСЕПАР19:22 - 25.10.2011
АЗ СИ СПОМНЯМ КАКВО НАПРАВИ ЕМИЛ В ПАРЛАМЕНТА. ТОВА ЧЕ ГЕРБЕРИТЕ НЕ СИ СПОМНЯТ Е ПОРАДИ МЕНТАЛНИТЕ ИМ ОСОБЕНОСТИ.НЕ СИ СПОМНЯТ СОБСТВЕНОТО ИМ МИНАЛО.

FACEBOOK