Елисавета Белобрадова очаква конституционната реформа да завърши до края на годината

Снимка: БГНЕС

Бюджетът за 2023 година е приоритет в настоящия момент

Не е имало среща между Христо Иванов и Делян Пеевски, а среща на парламентарните групи на ПП-ДБ и ДПС. Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ заяви в студиото на БНТ, че конституционната реформа е наложителна и се работи за постигане на политически консенсус. Тя подчерта, че ДПС трябва да участва в този процес, защото стремежът е да се постигне политически консенсус.

Бюджетът за 2023 година е приоритет в настоящия момент, когато няма управляващо мнозинство, а само правителство, което трябва да се справи с парламентарната криза и конституционната реформа, допълни Белобрадова.

Тя посочи, че е необходим проект и парламентарно разбиране за "правилна конституционна реформа" и че ще работят за съдебна реформа с максимална подкрепа от всички народни представители. Основните промени се очакват да се случат в обикновено народно събрание и се надява да бъдат реализирани до края на годината.

Според Белобрадова, личностните отношения между институциите трябва да изчезнат, а всички трябва да се "приберат обратно само в институцията, която представляват".

Тя посочи, че новият обществен договор означава пренаписване на начина, по който се гарантира свобода и независимост на съдебната власт. Белобрадова заяви, че ако на нея поискат даи отнемат имунитета, тя би го предоставила без колебание, но практиката в Народното събрание е свикване на комисия. Тя посочи, че има голям брой искания за отнемане на имунитети и че не е запозната с материалите относно "Барселонагейт".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK