Елиминират пристрастията при журирането на феста "Пирин фолк" - Сандански

Андон Тотев - кмет на община Сандански, снимка: infomreja.bg, архив

В тазгодишното 21-во издание на фестивала  „Пирин Фолк”  Сандански ще се въведе новост при гласуването от квалитетното жури. Организаторът на фестивала –община Сандански, след възприето предложение от миналогодишната заключителна пресконференция реши най-високата и най-ниската оценка при гласуването автоматично да се елиминират и за краен сбор да останат останалите девет оценки.

По този начин ще се избегнат възможни пристрастия при гласуването на отделните членове на журито. Според организаторите системата е възприета в много фестивали в чужбина и спомага за обективността при журирането.

„При журирането през минали години се получаваше така, че един член на журито даваше минимална оценка за даден певец и въпреки високите оценки на останалите членове певецът отпадаше от призовете. Като пример мога да дам миналогодишния представител на РСърбия Аца Илич, който не получи награда, въпреки доброто си представяне и хубавата песен”, каза кметът на община Сандански Андон Тотев по повод нововъведенията.

Миналата година Аца Илич бе награден от кмета на Равда – Андон Бакалов с огромна картина на художник маринист. И тази година кметът на Равда ще връчи награда картина на един от изпълнителите.  

Вече са заредени и клиповете на песните от Конкурса за песен на фестивала тази година за гласуване с SMS. Телефонът за гласуване 1299 ще бъде активиран на 10 август, а предложенията могат да се видят както на сайта на Пирин фолк, така и в ефира на медийните партньори на фестивала – кабелни оператори от цялата страна.

Гласувалите ще определят една от наградите на фестивала – на телевизионните зрители и гласувалите с SMS.

 

Андон Тотев - кмет на община Сандански, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK