Елена Калайджиева - която разсмя, бракосъчета и поведе Банско към хорото

Снимка: Infomreja.bg

Тя носи живот, дух, който няма да остарее. Защо ли?

Някои хора четат единствено некролозите… друго слово през живота си не са видели. Дефицит на културата има, но не и в Банско.

Това казва 52-годишната жива легенда – Елена Калайджиева.

Тя облича бялото палто и излиза на сцената, а слизайки от нея, е бракосъчетала безброй семейства, научила е безброй деца, разсмяла е безброй хора.

Елена е учител на учениците си и техен приятел след като пораснат. Тя носи живот, дух, който няма да остарее. Защо ли? Защото е банскалийка.

Госпожа Калайджева определя себе си като педагог, общественик, водещ, актьор и възродител на театъра от самодейци в Банско. Нейният 52-годишен жизнен път е свързан с 32-години на сцената на образованието и още толкова – на тази пред публика… от посрещането на Нова година, през кукерството, до читалището.

Елена има двама наследника, разделени от Треминал 2, но с общо звено, както казва самата тя – майка им и обичта към родното.

А за чуждите деца, г-жа Калайджиева казва: „лоши няма“, ала има неправилен подход.

В главата на всеки неин ученик има спомени, свързани с русата учителка с късата коса и потъващите дълбоки сини очи. На едни кънти: „Пет века нашата родина била поробена страна, но само в планините сини, живеели бойна знамена…“ В една такава планина е родена и хубавата Елена, никога неостаряваща, защото говори за любовта, която дава и която получава…

Елена… чуйте я!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//