Ел Маестро променя схемата на ЦСКА за предстоящото дерби с Лудогорец

Снимка: startphoto.bg

Той ще заложи на трима централни защитници

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро ще заложи на схема с трима централни защитници срещу Лудогорец в Разград. Сърбинът с британски паспорт вече имаше един неуспешен опит с нея, като, подредени по този начин, "армейците" загубиха с 0:4 от Сепси в повторния му дебют начело на тима.

Сега обаче младият специалист имаше повече време за работа с новите си възпитаници, като е подготвил доста промени спрямо сблъсъка в Румъния, пише "Тема Спорт".

Припомняме, че именно с формация с трима в ядрото на ариергарда ЦСКА се опъна сериозно при двете си визити на "Хювефарма Арена" през миналия сезон. Липса на късмет и майсторство обаче лиши възпитаниците на тогавашния треньор Саша Илич от победи в тези мачове, които завършиха съответно 2:1 за Лудогорец в редовния дял и 2:2 в плейофите.

Предстоящият двубой с Лудогорец е в неделя от 21:15 часа, като сигурни титуляри ще бъдат новият капитан Мено Кох и лятното попълнение Браян Кордоба, а най-вероятно техен партньор в защита ще е младият Християн Петров. Родният национал ще получи първи минути от Нестор Ел Маестро, след като изгледа реванша със Сепси и домакинското равенство със Славия от резервната скамейка.

По двата фланга се очаква да действат Иван Турицов и Сейни Санянг, а в средата на терена да влезе универсалният боец Тибо Вион. Той ще трябва да внесе стабилност в централната зона в отсъствието на контузения Амос Юга. На пейката пък ще седнат Станислав Шопов и Жираир Шагоян, които получиха възможност за изява срещу Славия, но за пореден път в последните 13 месеца разочароваха.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK