Експерти разясниха пътя за успешния проект в Рила и Кочериново

снимка: ОИЦ - Кюстендил

Срещи на тема „Пътят на успешния проект - научени уроци и реализирани добри практики през изтичащия програмен период 2007 – 2013 г.”, бяха проведени в общините Рила и Кочериново.

На информационните събития експерти от ОИЦ отделиха специално внимание на основните и съпътстващи документи, свързани с подготовката  и управлението на проекти, като постановления на Министерския съвет, свързани с изпълнението на проекти, наръчници и ръководства, указания и методики и др.

Презентирани бяха и фазите на проектния цикъл – от идентифицирането на конкретен проблем или необходимост през формулирането на проектната идея на кандидата до разработването на проектно предложение в структуриран формат съгласно изискванията на насоките за кандидатстване/Указанията за директно предоставяне по конкретната процедура.

По време на презентацията бе подчертана важността на логическите елементи на проекта – цели, резултати, дейности и ресурси.

Участниците получиха информация и за отворени за кандидатстване процедури по оперативните програми, като фокус бе поставен на схемата „Внедряване на иновации в предприятията" по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”.

Основната цел на тази процедура е да се повиши ефективността и конкурентоспособността  на българските предприятия. Крайният срок за подаване на проектни предложения по тази процедура е 10 юли 2013 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK