Екип от СУ "Н. Вапцаров" - Хаджидимово, се завърна от Португалия

Снимки: личен архив

Той участва в работна среща по програма "Еразъм +"

Ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, се завърнаха от поредната работна среща по проект „Всички имаме място под слънцето“ на програма Еразъм +. Мобилността се проведе в гр. Канедо – Португалия. Учениците бяха водени от координатора на проекта Заприна Глушкова. 

По време на престоя си там те посетиха девически манастир и се запознаха с историята му. След това направиха 8-километров пешеходен преход, за да се насладят на природната красота. Учениците имаха и други незабравими преживявания като разходка с лодка и плуване в река Д‘ Оро. Черешката на тортата беше опознаването на историческия град Брага - едно истинско предизвикателство.

Постигната беше и друга цел - сътрудничеството и комуникацията чрез ИКТ  засилиха преподавателските практики въз основа на многообразието и обмена.

Проектът е на френски език, но се насърчава комуникацията на всички езици на страните партньори. Той е почти на финала си. По него предстоят още 2 мобилности, които ще се проведат през януари и февруари 2023 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK