Ежегодните награди за най-активните участници в пролетното почистване връчи кметът Москов

снимки: Община Гоце Делчев

За поредна година кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов удостои с грамоти и парични награди десетки активни жители и училища, които и тази година се включиха активно в пролетното почистване на града, провело се през април.

Индивидуални награди градоначалникът връчи и на жители на града, които на доброволни начала целогодишно се грижат и поддържат както зелените площи, така и градинките пред блокове и къщи в Гоце Делчев.

Парични награди от по 300 лева получиха и двете елитни гимназии ПМГ „Яне Сандански“ и НПГ „Димитър Талев“.

Традиционни индивидуални награди в размер на 100 лева кметът Москов връчи на живеещите в ж.к. „Юг“ бл. 8, вх. А и Б, чиято градинка пред блока им е за пример в града - Мария Богданова, Таня Мечкарова, Иван Иванов, Иванка Крушовска.

Баба Атлаза Щерева от ул. "Юрий Гагагарин" също получи награда от 100 лева за грижите, които полага да направи по-красиво и приятно мястото, където живее. 

Признание и награди бяха раздадени и на обитателите на ул. „Симеон Радев“ 15 - Елка Бисерова, Гана Страшимирова, Гина Укова и Искра Мангалова; на ул. „Бяло Море“ 16 А - Елисавета Чингарова, Рилка Малкочева и Костадинка Чифлигарова; на ул. „Драма“ 5 - Цвета Цуцуманова, Катерина Харизанова и Вили Мандева; ул. „Илинден“ 8 - Блага Гамишева; ул. „Александър Стамболийски“ 25 - Симеон Гавалюгов; от ул. „Илия Дуков“ 5 - Вили Спирова; от ул. „Полковник Дрангов“ 34 - Янка Топалова, Златка Пашова, Захарина Калинкова и Величка Янева.

Индивидуална награда в размер на 300 лв. получи бизнесменът Румен Граматиков за поддържания добър естетичен вид на базата му на ул. „Дунав“ – продължение, намираща се в "Промишлената зона". 

С награда от 200 лв. бе отличен и Петър Хазуров за целогодишното отлично поддържане на междублоково пространство в ж.к. „Юг“ бл. 6-7.

Кметът Владимир Москов благодари на наградените за усилията, които полагат да поддържат в чист и естетичен вид градинките и зелените площи около своите домове като допълни, че общината е винаги на разположение на всички, които искат да почистят, засеят с цветя или да подобрят вида на междублоковите пространства, зелените площи и градинките около местата, на които живеят.

Той увери, че могат да разчитат на помощ от администрацията с техника, посадъчен материал и  всякакво друго съдействие, свързано с инициативи за подобряване облика на града.

«Чистотата, красотата и приветливостта на нашия град не може да бъде грижа само на служителите, изпълняващи тези дейности, а и на всички жители на града. Затова много се радвам, че всяка година драстично се увеличава броят на активните хора от града и селата, които по свое желание полагат безвъзмезден труд, за да направят мястото, където живеят по-хубаво и приятно", заяви на церемонията по награждаването кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK