Едноседмични тържества за 100-годишнината на ЛРС ”Сокол” - Гоце Делчев

Късметлиите, на въдицата на които се закачиха шаранчета, не бяха малко, снимки: ЛРС "Сокол"

С риболовни турнири за деца и възрастни, както и с различни конкурси ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев през тази седмица отбелязва своя 100-годишен юбилей.

Стартът на празничната програма бе на 3-и август с емоционално състезание по риболов на плувка за наградите на ЛРС "Сокол". На зарибения преди година от ловно-рибарското дружество водоем срещу 6 000 лева в местността "Сушица", в неделя с въдици и всички необходими такъми се състезаваха 28 риболовци.

Вторият турнир се проведе вчера, с който Управителният съвет на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев отдели специално внимание на децата и юношите риболовци, като им организира отделно състезание по риболов.

В петък според юбилейната празнична програма в Дома на културата в Гоце Делчев организаторите ще открият специална изложба по случай 100- годишнината, а от 10 часа същия ден ще бъде проведено и общото събрание на сдружението, на което председател е заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев, а почетен председател - ген. Богомил Янев.

Тази събота, ден преди официалното откриване на ловния сезон, от 6,30 до 10,30 часа сутринта в местността "Сушица" ще бъде даден старт и на изложението и състезанието с ловни кучета.

Кулминацията на празничната седмица ще бъде в неделя с голям ловен събор в местността "Попови ливади", където ще бъдат връчени наградите на победителите в проведените през седмицата състезания.

Традиционно съборът ще започне с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев на "Попови ливади", след което стотиците ловци и риболовци от дружинките в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча ще се отдадат на веселие, хора и наздравици с богатата музикална програма на известни и любими изпълнители.

 

Иван Горанов и Димитър Хардалиев - членове на УС на ЛРС "Сокол" с прецизност проследиха и двата риболовни турнира
Третият риболовен турнир съвпадна с честванието на 100-годишнината на ЛРС "Сокол"
Късметлиите, на въдицата на които се закачиха шаранчета, не бяха малко, снимки: ЛРС "Сокол"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK