Едно добро дело! Група приятели възстановиха навес за отдих в Осогово

Снимки: Личен архив

Богдан Монев и Велиан Узунов: Направихме го за кюстендилци

Едно добро дело – само такова определение може да бъде дадено на инициативата на Богдан Монев, Велиан Узунов и група приятели, които се заем с не леката задача да ремонтират за собствена сметка навес за отдих в планина Осогово.

По думите на Велиан първоначално идеята идва на Богдан, а всички заедно с общи усилия решават да направят това добро дело за кюстендилци.

Навесът вече е с изцяло сменен покрив, като още утре групата ентусиасти ще монтират маса със столове за всички любители на планината.

„Ние ходим през известно време на туристически излети и видяхме състоянието на това място. То е изградено с бетонови стени, докарана е вода има и направено огнище.

С течение на времето и от влагата обаче покривът беше изгнил. Взехме разрешение от ДГС „Осогово“ и се захванахме да направим така необходимия ремонт“, разказа пред ИНФОМРЕЖА, Велиан Узунов.

Така той и неговите приятели поръчват дървен материал, купуват ламарина и запретват ръкави. В рамките на 3-4 дни те вдъхват нов живот на мястото, което става още по-уютно.

„Направихме го за хората, за да могат да се радват на природата, да навием поне още един или двама човека да посещават планината“, обобщи още пред ИНФОМРЕЖА, Узунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK