Една жена е убита и няколко са ранени при нападение с нож в центъра на Лондон

Снимка: БГНЕС

Една жена е била убита, а няколко души - ранени при атака с нож в центъра на Лондон, съобщиха от полицията и допълниха, че се проучва евентуално терористично нападение, съобщава БГНЕС. Извършителят на нападението е задържан, след като преди това е бил обезвреден с тейзър. Задържаният е 19-годишен младеж, който е атакувал снощи минувачи на площада, намиращ се в центъра на британската столица, близо до Британския музей.

По предварителни данни той е с психически отклонения. Засега обаче версията за терористично нападение не се изключва. „Разбира се, на този етап е нужно да се разгледат всички версии и тероризъм остава една от тях“. Според вестник „Гардиън“ нападателят е под стража в болница. Жертвата е 60-годишна жена.

Не се казва нищо за други ранени. По-ранните информации бяха за още петима пострадали. Полицейските служби са алармирани за инцидента в 22.33 часа. Шест минути по-късно, в 22.39 часа пристигналите на място полицаи успяват за задържат извършителя, използвайки електрошоков пистолет /тейзър/ . Площад „Ръсел“ бе отцепен от полицията.

Криминалисти правят оглед на местопрестъплението, като издигнаха палатка на мястото на инцидента, където започнаха да се трупат представители на медиите. Рано сутринта днес по улиците на британската столица се забелязва увеличено присъствие на въоръжени полицаи.
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK