Една година и три месеца затвор за пироман, подпалил къща в Кочериново

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд - Кюстендил

РС-Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева призна подсъдимия Г.Д.Г. за виновен в умишлен палеж на къща с гараж в Кочериново и му наложи наказание - една година и три месеца „лишаване от свобода”, при първоначален „общ” режим на изтърпяване.

Съдът прие, че на 19.07.2015 г. Г. Д. Г. е запалил сграда със значителна стойност - еднофамилна, едноетажна къща с гараж в гр. Кочериново, на стойност 24 464 лв. – престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК.

Съдът признава подсъдимия Г.Д.Г. за невинен в това, че с цел да осуети изпълнението на съдебно решение по гражданско дело, по описа на съда за 2014 г., е повредил вещ, за която се отнася това решение - запалил едноетажна жилищна сграда, която с посоченото съдебно решение е била предоставена за ползване на К.Д., след прекратяване на брака й с Г.Д.Г. през месец юли 2014 г.

РС- Дупница, признава за невинен подсъдимия по повдигнатите му обвинения за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за това, че противозаконно е пречил на органи на властта - служители на МВР да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, задържане и обезвреждане на извършители на престъпления, осигуряване на пожарна безопасност и защита при пожари, както и за това, че съзнателно не е изпълнил задължението си за изплащане на месечна издръжка на непълнолетното си дете, в размер на повече от две месечни вноски, от юли 2014  до юли 2015 г.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред КОС в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk