Една епоха си отиде...Софиянци също почетоха паметта на кралица Елизабет II

Снимка: БНР

В знак на траур след смъртта на кралица Елизабет II свалиха наполовина трите знамена на Великобритания, България и Европейския съюз

"За мен кралицата беше олицетворение на благородство и величие. Голям късмет би имала България, ако имаше такива политици", заяви със сълзи в очите София Чобанова. Жената бе дошла пред британското посолство в София, за да остави цветя, защото според нея по някакъв начин трябва да почетем паметта на кралицата, да окажем необходимото уважение и преклонение, да запомним нейните дела, съобщава БНР.

"По това, което толкова много съм чел и гледал за нея, това е голяма загуба на човечеството, защото такива световни лидери не само че не се раждат всеки ден, но и може би се раждат на хиляда години веднъж", коментира на свой ред Илия Илиев. Той споделя пред БГНЕС, че е гледал разговор на Елизабет II с Владимир Путин и подчерта, че за него британската кралица е била човек-обединител на хората от целия свят.

"Аз не знам някой да не я е уважавал или дори обичал, ако щете, тази жена. Стана ми много тъжно", призна мъжът и уточни, че е разбрал за тъжната новина от интернет веднага след обявяването на кончината на кралицата.

По думите на Илия Илиев една епоха си е отишла и това е загуба за всички нас.

По-рано днес в знак на траур след смъртта на кралица Елизабет II свалиха наполовина трите знамена на Великобритания, България и Европейския съюз пред британското посолство на ул. "Московска" №9, а граждани оставиха цветя пред сградата на посолството.

Посолството отваря съболезнователна книга в памет на кралица Елизабет Втора. На интернет страницата си от дипломатическата мисия информират, че всеки, които има желание да остави съобщение в книгата може да го направи в резиденцията на булевард "Васил Левски" в София днес от 15:00 до 17:00 часа, както и от понеделник до сряда от 10.00 до 16.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK