Един ден ваканция за учениците в понеделник

снимка: infomreja.bg, архив
Понеделник - 24 октомври, ще бъде неучебен ден за всички училища в страната, заповяда министърът на образованието Сергей Игнатов заради местните и президентските избори на 23 октомври, съобщи dnes.dir.bg. Причината е, че, както при всички избори, гласуването ще се проведе в училищата.

В нареждането, издадено още на 6 октомври, се казва, че за компенсиране на учебното време от 24 октомври учебното съдържание трябва да бъде преструктурирано от учителите и да бъде одобрено от директорите на училищата. Това трябва да бъде съгласувано с регионалните инспекторати по образованието, предаде БТА.

На 22 октомври до началото на изборния ден в 6.00 часа на 23 октомври в изборните места няма да се допускат хора по никакъв повод, съобщиха пък от МВР. В изборното помещение няма да се допускат хора с "поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и хора, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите".

В непосредствена близост до изборните места няма да се допуска паркирането на автомобили и оставянето на вещи без надзор.
Няма да бъде разрешено и поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата.

Забранена е също предизборна агитация 24 часа преди започването на изборите и в деня на изборите, напомниха от МВР.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK