Дървосекач падна в пропаст в опит да избегне удар от отрязани клони

Сайди Чолак /мъжът с кафявото яке на втори ред/, снимка: infomreja.bg, архив

Дървосекач от дърводобивната фирма на общинския съветник Сайди Чолак от гоцеделчевското село Брезница е транспортиран тази нощ в специализирана клиника в София, след като пострадал по време на работа в гората над селото. 53-годишният Ахмед Хаджиоли първоначално е бил приет по спешност в МБАЛ „Иван Скендеров”, където завеждащият хирургично отделение д-р Феодор Фидошев и екипът му са дали на пострадалия мъж първа помощ и са направили множество изследвания за установяване на всичките му травми, съобщи за Инфомрежа работодателят Сайди Чолак.

След като е било установено, че Ахмед Хаджиоли е с тежка черепна травма, роднините му и Сайди Чолак настояли той да бъде транспортиран в столична болница, въпреки че местни лекари заявили, че могат да се справят безпроблемно със случая.

Вчера около 15,30 часа е станал нелепият инцидент в брезнишкия балкан, обясни подробностите Сайди Чолак, който бе намерен по телефона в София, до леглото на своя работник. „В момента на инцидента пострадалият Ахмед Хаджиоли и негов колега са рязали клони от огромно дърво. Позициите, които са били заели двамата дървосекачи били твърде неизгодни, тъй като площта е била малка и граничела с дълбока пропаст“, разказа Чолак.

Самият Хаджиоли преценил неудобството и предупредил колегата си да се пази, но в момента, в който големите клони тръгнали да падат, той вместо да побегне в безопасна за него посока, се паникьосал и се претърколил в пропастта.

Травмата на главата и натъртванията по цялото тяло на Ахмед Хаджиоли са вследствие на силен удар в камък при пропадането му в пропастта. Той изпаднал временно в безсъзнание, но благодарение на бързата намеса на колегите му, бил изваден и навреме транспортиран до гоцеделчевската болница.

„В момента заедно с негови колеги и роднини сме в болница в София. В готовност сме, ако се наложи операция, да дарим кръв“, каза още Чолак. Той допълни, че Хаджиоли вече бил адекватен и споделил, че се чувства по-добре.

„Лекарите ни увериха, че на този етап оперативна намеса не е наложителна и че животът му е вън от опасност, но той трябва да остане в болницата за наблюдение и допълнителни изследвания. Това е първият тежък инцидент във фирмата ми и съм много уплашен. Ахмед Хаджиоли работи при мен от десетина години и е един от най-добрите ми дървосекачи. Назначен е по всички законови изисквания и е редовно осигурен. Молим се всички да се върне жив и здрав в Брезница, с каквото е необходимо ще помагаме за пълното му възстановяване“, заяви още работодателят Сайди Чолак.

 

КОМЕНТАРИ

до pirin20:44 - 08.09.2012
на всички вече вече е ясно че тези коментари се пишат от Шикир Иса Аян. В момента той е на проучване от полицията . Този простак Шикир Иса Аян го наричат Бай Ганьо. Пише непрекъснато клевети и анонимни писма до различни институций по различни хора от селото. Дано в скоро време него побара полицията а това ще е скоро вече имат достатъчно сабран материал.
pirin07:13 - 25.08.2011
кой пише тези глупости не разбирам бях свидетел във цялата тази работа този простак сайди нищо не е направил ако не беше шабан меркеза човека щеше да си отиде човека лежи на смъртно легло сайди тогава му плати 3 заплати на зад това са пълни глупости в този случай нито полицията си свърши работата нито работодателя пък каква е тази държава да позволява такива некадърници да дерибейсват вгората този простак трябва да плати на този човек а не дадръннка глупости това не е първи случай има и други но бяха по леки вижте му техниката и тогава да пише такива глупости да е жив и здрав брачет му шабан меркез ако не беше той незнам какво щеше да се случи сайди е пълен простак и този случай е за доразглеждане
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK