Държавният глава: Очакванията към местната власт са всекидневен тест за „годност“

Снимка: Infomreja.bg

Това заявява Радев по повод Деня на българската община и местното самоуправление

Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те очакват от общинските администрации компетентност, съпричастност и бързина при решаването на наболелите въпроси, защита на публичния интерес, честно и открито управление. Това е огромна отговорност и всекидневен тест за „годност“, в който делата и изпълнените ангажименти тежат повече от красивите обещания. Това заявява държавният глава Румен Радев по повод Деня на българската община и местното самоуправление – 12 октомври, съобщават от Прессекретариата на президента.

Президентът посочва, че тази година денят се отбелязва в обстановка на предизборна кампания и призовава гражданите да чуят идеите, които им се предлагат и изберат най-достойните на предстоящия вот. „Преките избори за кметове и общински съветници са огромна отговорност за всеки, който заявява готовността си да отстоява интересите на своите съграждани, да модернизира своя град и селище, но и да съхранява и развива традициите на образованието, културата и нашата идентичност“, допълва Румен Радев.

Държавният глава подчертава още, че е време финансовата децентрализация, за която от години настояват общините, да намери своето законодателно решение, така че местните общности да имат повече възможности самостоятелно да определят своите приоритети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK