Двойно повече задържани в РУП - Гоце Делчев от миналата година

496 души са задържани от началото на годината за срок от 24 часа в РУП - Гоце Делчев. Броят им е двойно по-голям в сравнение с миналата година, сочат данните от полицейския регистър.

Завишеният брой арестувани лица се дължи на бума с кражби на кабели през настоящата година, както и на многото установени от полицията водачи, които управляват МПС в нетрезво състояние. Статистиката сочи, че само от началото на ноември са заловени 9-има пияни шофьори. Шестима от тях са установени зад волана с над 1,2 промила алкохол.

От административно наказание са се разминали трима водачи, при които е била установена алкохолна концентрация под 0,5 промила.

През последните месеци Районното управление на полицията в Гоце Делчев отчита и повишаване на битовите скандали и нарушаване на обществения ред. Сред драстичните случай са три жестоки сбивания в Гоце Делчев и в селата Брезница и Рибново. При тях жена е била пребита от съпруга й, 24-годишен младеж е изпратен в за лечение в болницата, а друг - за принудително лечение в психиатрия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK