Двоен празник за Кочериново на 22 септември

Снимка: Infomreja.bg, архив

С голям концерт Кочериново ще отбележи селищния си празник и Деня на независимостта 22 септември. Богата и атрактивна празнична програма, включваща разнообразни музикални стилове, ще започне в 19 часа на градския площад.

Български фолклор, поп фолк, рок, поп, рап и духова музика ще забавляват жителите и гостите на града в празничния ден. Концертът ще бъде открит с изпълнения на Духов оркестър - Сандански, а след това на площада ще се извият хора с песните на фолклорната изпълнителка София Илиева.

За почитателите на рок музиката на сцената ще излезе рок група „Рока Рола”, а поп фолк изпълненията ще бъдат поверени на добре познатото лице от българската сцена Пламена Петрова, която преди да стане част от популярния жанр бе сред финалистите в музикалното шоу „Music Idol”, а след това представи България в престижния музикален форум „Евровизия”.

Любимците на младата публика – ВенЗи и рапъра Били Хлапето, също ще забавляват присъстващите на градския събор в Кочериново.

По случай празника на града, признат в национален и световен мащаб, местен жител ще бъде удостоен със званието „почетен гражданин”. На тържествена церемония, която ще се проведе на 20 септември от 11 часа, кметът на община Кочериново Иван Минков ще връчи посмъртно званието „почетен гражданин на Кочериново” на близки на известния цирков артист Виктор Топузлийски.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK