Двете новородени лъвчета от благоевградския зоопарк са изпратени във ветеринарна клиника в София

Снимка: bTV

Започва разширяване на клетката, в която ще бъдат настанени

Двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Благоевград миналия петък, вече са в столична ветеринарна клиника, където за тях ще се погрижат специалисти. Целта е, докато са там, да бъдат положени всички медицински грижи, които са необходими, за да се съхрани животът и здравето им.

Междувременно, община Благоевград започва ремонт и разширяване на клетката, за да се осигури място за лъвчетата, когато се приберат. Кметът Румен Томов и тази сутрин направи оглед на място на зоопарка и клетката на лъвовете, до която ще се изгради новата, която ще приюти малките лъвчета.

"Както заявих и вчера, има хора, които проявиха интерес и желание да осиновят лъвчетата. Те ще ни помогнат финансово, за да им създадем условията, които са им необходими, за да живеят и растат в нашия зоопарк", каза Томов.

Той обясни още, че вече е разпоредено да се полагат специални грижи и за лъвицата, както и да и се осигури подходяща храна, за да укрепне след раждането.

„Ще се консултираме за всичко, което касае отглеждането на лъвчетата с Фондация „Четири лапи“, както и с други организации, които имат експертиза и опит, за да им осигурим най-добрите условия. Надявам се, че съвсем скоро те ще радват децата на града", допълни Томов.

Община Благоевград е благодарна на хората, които изявиха желание да помогнат и предоставя банкова сметка, в която всеки, който има желание и възможност, може да дари средства за създаването на по-добри условия за живот на новите обитатели на зоопарка в Благоевград:

Сметка

BG87 SOMB 91308413725344

Получател

Община Благоевград

Основание за плащане

За лъвчетата

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK