Двете деца, пострадали при катастрофите край Гайтаниново и Господинци, са транспортирани в столицата

Снимка: Infomreja.bg, архив

И двете деца, пострадали при катастрофите на 3-ти и 6-и март в Гоцеделчевско - 7-годишната Ива М. и 13-годишната Христина Ш., са транспортирани за лечение и манипулации в специализирана клиника по лицево-челюстна хирургия в столицата, съобщиха близки до семействата и медици от МБАЛ "Иван Скендеров" където първоначално бяха настанени ранените момичета. 

Вчера за София е закарана 13-годишната Христина Ш. Тя пострада при тежката катастрофа на 3 март край село Господинци, когато се сблъскаха два автомобила - "Фолксваген Поло" и "Ситроен". Христина се е возела на задната седалка на фолксвагена, който бе ударен в задната част от ситроена. 

Минути след инцидента момичето бе прието по спешност в болницата в Гоце Делчев с комоцио, мозъчна травма и счупена челюст. 

Днес за столичната клиника е транспортирана и 7-годишната Ива М. от Гоце Делчев. Тя пострада преди два дни при преобръщане на АТВ, управлявано от 32-годишната Христина Гюргакова, също от Гоце Делчев.

Инцидентът, който едва не уби детето, стана на 6 март около 15 часа край хаджидимовското село Гайтаниново, близо до бившата гранична застава. 

Голяма приятелска компания, в която бил и бащата на Ива, същия ден предприела екстремна разходка с две АТВ-та и мощни автомобили по стръмния планински терен, където, за нещастие, едното от спортните возила се обърнало. 

Освен 7-годишното момиченце, при произшествието пострада и 32-годишната водачка, която бе настанена в реанимация. 

Медиците от МБАЛ "Иван Скендеров" съобщиха, че състоянието й се подобрява и лечението й ще продължи в отделението по травматология.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK