Две секции в Благоевград са преминали на хартия, шофьор размени машините

Снимка: Infomreja.bg

Сигналът е подаден от кандидат за кмет на община Благоевград до ЦИК

141 секции са отворили нормално в изборния ден в община Благоевград.

Мобилната секция е една.

В 6,40 ч. днес Общинската избирателна комисия е провела заседание след подадена жалба. ОИК е взела решение в две секции в града да се гласува само на хартия. Причината – шофьор, транспортиращ машини за две секции, ги разменил на своя глава без полицейски надзор.

Сигналът е подаден от кандидат за кмет на община Благоевград до ЦИК, до ОДМВР и ОИК. Трите органа правят три отделни проверки. Обобщеният резултат сочи, че в секция номер 5 (СУИЧЕ) е доставена машина, която не е за съответната секция. При установяване на грешката, лицето, което транспортира машината, предприема нейното „изнасяне“ от секцията без охрана и без полицейски конвой. Оказва се, че той транспортира машината до 21-ва секция в града (Детска градина „Вечерница“). Машината пък в детската градина отново без конвой се транспортира до секция номер 5.

Това създава съмнения за въздействие на машините. Разпитани са шофьорът и техникът, разпитани са председателите на СИК и охраняващите полицаи, каза Мартин Бусаров, председател на ОИК.

В 5 секции тази сутрин е получен сигнал до ОИК, че при разпечатване на бюлетината от машината не се принтира резултатът. Избирателите са помолени да гласуват повторно. То отново не е ефективно. Уведомени са техниците на СИЕЛА, които правят диагностика и машините започват да „визуализират“ резултата.

Изборният ден започна с 6 „успали“ се членове на секции – двама от които секретари.

До 8,10 ч. всички са били помещенията.

Избирателната активност, по информация на Бусаров, е много ниска.

Всичко за изборния ден следете на страницата ни ИНФОМРЕЖА ИЗБОРИ!

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK