Две жени протестират всяка сряда в Сатовча, хората се питат кой си играе с болната им психика

ИНФОМРЕЖА получи писмо на електронната си поща, в което мъж, представящ се под името Христиан Йорданов с email адрес [email protected], уведомява медията за протест на две жени в Сатовча. 

В него се казва: "Две жени стачкуват пред сградата на общинската администрация в Сатовча всяка сряда от 12:00 до 13:00 часа заради потъпкване на правата им и никоя институция не им обръща внимание на исканията. Надявам се чрез Вашата медия да се обърне по-сериозно внимание и да се вземат необходимите мерки от институциите, отговарящи за безхаберието в администрацията. Едната жена се казва Силвета Маневска от с. Долен, а другата Христина Боянова от с. Сатовча".

Въпросният текст е изпратен до всички медии със заглавие "Протест в с. Сатовча за сваляне на кмета от власт".

ИНФОМРЕЖА се зае със случая и реши да представи на читателите си истината за изпратеното ни от укриващия истинското си име подател Христиан Йорданов за двете протестиращи жени в Сатовча - Силвета Маневска и Христина Боянова, и двете от сатовчанското село Долен.

"Да, наистина тези две жени протестират пред администрацията в Сатовча. По жалба на Маневска е направена пълна проверка и надлежно сме отговорили на всичките й зададени въпроси и искания писмено. Наехме зарази нея дори геодезист, за да се установи дали наистина е допусната грешка, или умишлено е открадната част от имота й за улица и уширяване на парцелите на съседите й. Проверката показа, че жалбата на Маневска е неоснователна, а искането и асфалтираната улица да й бъде придадена към имота и да я ползва за двор - абсурдно.

И с двете жени е разговаряно в общинската администрация, дори на Христина Боянова, претендираща за социално слаба и безработна, преди дни отпуснахме на първо време помощ от 150 лева, но тя заяви, че иска 1000 лева и със 150 няма как да я купим", обясниха служители на кметството. 

След като взела 150-те лева помощ от Общината, Христина ги развявала по площада и викала и псувала, че са й били дадени като подкуп да мълчи.

”Кой си играе с психиката на тези две жени, кои политически лидери целят от нещастието на хората да извлекат политически дивиденти и дали си вярват, че Христина и Силвета могат да повлекат на протест цялото ни село", се питат сатовчанци. Те обясняват, че местните жители и полицията са вдигнали ръце от агресивната Христина Боянова, която по цял ден стояла на площада, като псувала и засипвала с нецензурни думи освен възрастните, и младежите и децата от селото.

Хората предполагат, че двете жени са използвани от някои политици, които се опитват да взривят обстановката и в Сатовча с протести.

"Защо се крият зад двете протестърки организаторите и ги наблюдават от един магазин до сградата на кметството как вдигат скандали и как ние реагираме. Дори и националното знаме им дадоха да веят, което е пълна подигравка с българската светиня", коментират още местните.

Жители на Сатовча, пожелали анонимност, дадоха и още десетки примери отпреди дни и седмици, когато Христина Боянова след позвъняване на телефон 112 и подаване на фалшив сигнал вдигнала на крак цялата горска стража от Благоевград до Сатовча. Псувала и заплашвала подред всички собственици на заведения, които й отказвали да я назначат за барманка или сервитьорка.

Преди дни същата влязла в местна фирма и след като вдигнала скандал, че не я искат на работа никъде, посегнала да бие работодателя и в яростта си разхъвряла десетки кашони с готова продукция. 

Борчове за стотици левове е натрупала в магазините на Сатовча вече Христина Боянова, а заради агресията й хората от селото избягват да я срещат по улиците. В Сатовча Христина живее на квартира, хазяите й били пред нервен срив и настоявали час по-скоро да напусне дома им.

"И институции, и заведения, и местно население сме вдигнали ръце от Христина Боянова. Откакто се е завъртяла по Сатовча, тя е кошмарът на селото ни. Страхуваме се да минем покрай нея, страхуваме се да оставим децата си сами на детската площадка в центъра. Разпраща писма на мъже, че била бременна от тях. Ще развали сума ти семейства", споделят притеснени жители на родопското село. 

Оказа се, че срещу Христина в полицията има образувани 9 преписки за кражби, измами и непристойно поведение. За кражба на служебни пари е била изгонена преди месеци и от заведение в Гоце Делчев, където работела като сервитьорка. 

"Селото ни е малко, всички се знаем и нищо не остава скрито. Настояваме общината, полицията и прокуратурата да си свършат работата, като помогнат на Христина за освидетелстване и лечение. Двете със Силвета Маневска са свикнали да живеят на аванта. Майката на Христина се е отказала от нея. Мъжът й я е напуснал, а дъщерите на Силвета от 30 години живеят без да плащат наем в София в дарения на община Сатовча апартамент от жителка на Долен, живяла и починала във Франция и завещала жилището си на общината за настаняване в него на социално слаби студенти, докато завършват образованието си", разказаха още сатовчанци.

Години наред община Сатовча се опитва да изпълни волята на дарителката, но това се оказва мисия невъзможна, тъй като дъщерите на Маневска не желаят да освободят жилището. 

Междувременно стана ясно, че кметът на общината Арбен Мименов е внесъл в местното управление на МВР забрана двете жени да протестират на парапетите край реката и пътя, който е с интензивно движение, тъй като има опасност те да бъдат ударени или повлечени от преминаващите от там тежкотоварни автомобили.

 

КОМЕНТАРИ

kantar-decimal10:06 - 18.07.2015
Za tva e stanal 145 kila. Mnogo lapane brei. Mnogo al4nost.
папен22:02 - 11.07.2015
Аз сам прост чиляк , ама сам чувал ,че в Кочан на тия играчи им викат плъховете. Сборището им е било ,в оремака.
от обществото13:22 - 11.07.2015
Мили ми приятели от Сатовча , освен да ви поздравя за проявеният този път здрав разум и точни коментари ,друго нищо не мога да направя . Доказахте ,че наистина има точни и мислещи хора на които наистина можем да се доверим и да не допуснем повече някой да си играе както със здравето и с нервите ни така и с етническата стабилност която си сме извоювали всички заедно в нашия регион . Благодаря ви нека не говорим за партии и избори те ще минат и ще отминат но ние и помаци , и турци и християни и роми оставаме да живеем заедно . Нека бъдем всички бдителни в това размирно време в което някой се опитва да пали огньове и да противопоставя .
в междучасие10:12 - 11.07.2015
Зад името Християн Йорданов ,стои Румен Куракя от Кочан .А сценария с тези две жени ,е измислен от Андон Балон , също от Кочан. Само тези двамата ,заедно с Кукловода могат да измислят подобна простотия .Типично в техен стил е ,да манипулират хора с ниска грамотност и ориентация в обществото. Тези тримата елементи и тяхното обкръжение ,са проблем за обществото ,а не тези две жени ,които размахват плакати срещу общинска администрация Сатовча. С този просташки ход ,тия тримата подводници ,искат да кажат на натоящия кмет ,че ще бъдат фактор в предстоящите местни избори ,и трябва да се съобразява с тях.

FACEBOOK

//