Две икони пазят 112 военни от Благоевград на мисия в Косово

Снимка: Infomreja.bg

Военнослужещите от Третото бригадно командване ще бъдат част от стабилизиращите сили

112 военни от формированието в Благоевград заминават за Косово.

Военнослужещите от Третото бригадно командване ще бъдат част от стабилизиращите сили в региона по линия на НАТО.

В Косово се провежда военната операция „АЛТЕА“.

В обръщението си към военнослужещите от контингента генерал-лейтенант Михаил Попов отбеляза високото им ниво на подготовка. Той присъства на церемонията по изпращането на войниците, която се състоя на площад „Македония“ в Благоевград.

„Отивате в зона, в която спокойствието е привидно, обстановката може да се промени за часове. Затова е важно вие да работите в екип, за което сте обучени по време на подготовката си за участие в мисията. От вас очакваме да спазвате стандартните оперативни процедури, да изпълнявате стриктно задачите си и най-важното  - да се подкрепяте един друг“, каза той.

Заместник-началникът на отбраната пожела на военнослужещите здраве, успешно изпълнение на задачите и благополучно завръщане в Родината. 

Молебен за здраве и благоденствие беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещенослужители от благоевградския православен храм „Въведение Богородично“.

Две икони на свети Георги получи групата военни, която заминава. Едната е от името на Тодор Тагарев – донесена специално от лейтенант Попов. Другата икона бе подарена от кмета на Благоевград – Илко Стоянов.

В слово-отговор подполковник Станислав Цонев благодари на военното ръководство за гласуваното доверие, а на личния състав от контингента - за професионализма, старанието и високата мотивация.

На тържествената церемония по официалното изпращане  на контингента присъстваха също  командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор  Валери Цолов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, представители на местната и държавната власт в Благоевград, близки и роднини на военнослужещите и много граждани.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK