Две години условно за 21-годишен петричанин, отвлякъл младеж в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

21-годишният А. К. от Петрич призна вина и сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Благоевград за извършени от него престъпления в Гоце Делчев - отвличане и отнемане на чужди вещи. 

Към 22.30 ч. на 3. октомври 2015 г. в района на бившето поделение в Гоце Делчев, в съучастие с други трима петричани, отвлякъл 19-годишен младеж от Гоце Делчев. Извършителите на престъпното деяние били въоръжени. 

Половин час по-късно те заплашили пострадалия, като опрели в главата му газов пистолет и му нанесли множество удари по главата и тялото. Младежът бил съборен на земята, след което бил бит с ритници по цялото тяло.

От врата му бил издърпан сребърен ланец, като освен това нападателите му отнели авто радио касетофон, флаш памет за радио касетофон, фенерче, сгъваемо ножче, мобилен телефон, марка „Lenovo“ и парична сума в размер на 198 лева. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 541 лева. 

На основание одобрено от съда споразумение на подсъдимия А.К. е наложено наказание от две години „Лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок. Имуществените вреди от престъплението са възстановени на пострадалия. 

Определението на съда има характера на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK