„Двамата невронци” на гости на „Благоевградската филхармония”

Източник: ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград

Този четвъртък от 19.00 часа ДТ „Никола Вапцаров” и Камерна опера Благоевград отново застават заедно на сцена, за да представят „Двамата невронци” на гости на Благоевградска филхармония”. Премиерата на музикалната комедия предизвика огромен интерес сред благоевградската публика, а местата в залата бяха продадени за три дни.

Рашко Младенов, директор на театъра, и Константин Цеков, един от създателите на група ФСБ, ще пресъздадат чрез музиката живота на двама пенсионери, живеещи в старчески дом. Останали сами, единственото нещо, което ги радва, са музикалните инструменти, които са запазили. Героите са облечени в своите характери, чиято сила и воля за живот ги извежда извън постановката, в реалността.

Това е вечният разказ за приятелството, за спомените и за тъгуването по изгубената младост. Това е приказка за музиката като лечител на самотата и като универсалния език.

В спектакъла звучат Чайковски, Бах, Равел и много други, изпълнени под акомпанимента на оркестъра на Камерна опера Благоевград с диригент Алехандро Дуалде и концертмайстор Милослава Йорданова. Текстът е написан от Рашко Младенов , а всички музикални движения са на Константин Цеков.

Спектакълът се играе на голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров” Благоевград.

Билети на касата на театъра.

 

Източник: ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград
Източник: ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград
Източник: ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK