Двама водачи бягаха на полицаи в Разградско - единият бил пиян

Снимка: Infomreja.bg

Водачите са на 36 и 23 години

Водач на „Опел Астра“ опита да избяга от полицейска проверка, съобщават от ОДМВР -  Разград. На 17 февруари около 01.30 часа в село Беловец служители на РУ-Кубрат подават ясен сигнал за спиране. Водачът ускорил и тръгнал в посока град Кубрат.

След предприето последване и подадени звуков и светлинен сигнал колата е спряна на път II-23. Установен е шофьорът – 36-годишен от село Тетово. Автомобилът е собственост на баща му. Образувано е бързо производство по чл.270 от НК.

Водачът е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,23 промила. След отказ да даде кръв за химичен анализ е задържан в РУ-Кубрат. Започнато е бързо производство по чл.343Б, ал.1 от НК.

Шофьор опита да избегне полицейска проверка и в Исперихско. Около 23 часа на 16 февруари в село Делчево служители на РУ-Исперих подават светлинен сигнал и със стоп-палка за спиране към автомобил „Форд Фокус“.

Водачът не съобразил поведението си с подадените сигнали, рязко ускорил и опитал да се укрие. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че това е 23-годишен от дуловското село Яребица. Започнато е бързо производство по чл.270, ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK