Двама мъже, отглеждали марихуана, остават в ареста

Снимка: ПРБ

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд - Варна

Районна прокуратура-Варна наблюдава и ръководи досъдебно производство за отглеждане на растения от рода на конопа, след като в хода на специализирана операция били разбити две оранжерии с марихуана. Към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354в, ал. 1 са привлечени двама мъже на възраст 35 г. и 36 г., а 36-годишният Д.Д. е обвиняем и за държане на марихуана.

Двете помещения били открити в два апартамента, наети от обвиняемите. Оранжериите били добре оборудвани с лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи, съобщават от държавнот ообвинение.

В апартамент, стопанисван от Д.Д., били намерени 139 стръка растения от рода на конопа, а в другата оранжерия, използвана от П.В., били намерени 100 стръка. В хода на разследването, на друг адрес, било намерено и иззето количество суха тревиста маса.

Двамата мъже бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Варна с оглед довеждането им пред съда за определяне на мерките им за неотклонение. Днес състав на Районен съд уважи като основателни исканията на прокуратурата и определи „задържане под стража“ за Д.Д. и за П.В.

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд - Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK