Два смъртни случая в Брезница за дни, в селото правят молебен за здраве

Центърът на село Брезница, снимка: infomreja.bg, архив

Дни след нелепата смърт в Германия на 36-годишния Ибрахим Крънчев днес, на втория ден от свещения празник Рамазан Байрам, жителите на най-голямото село в Гоцеделчевско - Брезница, се прощават и с 47-годишния Рашид Сакали, който навръх мюсюлманския празник загина на място при тежка катастрофа на пътя между Разлог и Банско.

Двата смъртни случая потресоха местните хора, които вместо да празнуват, изпращат мъртъвци, и то млади хора, разделили се с живота по възможно най-нелепия начин.

В Брезница празникът е помрачен, а по-възрастните коментират, че над селото е надвиснала черна прокоба, защото в последната година умирали все млади хора, имало и много пътни инциденти.

За да се успокои селото и хората да преживеят по-леко уплахата и стреса, мюсюлмни и християни веднага след празниците ще се обърнат заедно към Аллах и Господ да молят за милост, здраве и срещу лошата прокоба, надвиснала над Брезница.

Християни и мюсюлмани ще направят общ молебен за здраве, който да бъде отслужен от районния мюфтия Айдън Мохамед и Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

47-годишният Рашид Сакали от Брезница загина в зверска катастрофа с мотоциклета си вчера, навръх Рамазан Байрам. Инцидентът стана на прав участък от пътя от Разлог за Банско, в района на бензиностанцията на входа на курортния град.

Около 13:00 часа лек автомобил „БМВ”, управляван от 52-годишния П.М. от Сандански, движейки се в посока Разлог, предприел изпреварване на лек автомобил "Опел Астра" с гръцка регистрация и се блъснал челно в движещия се в насрещната лента мотоциклет "Хонда", управляван от Сакали.

От своя страна мотористът се ударил в опела.

Рашид Сакали карал мотора си с превишена скорост - с около 200 км/ч според направените замервания от следователи и криминалисти. Ударът бил толкова силен, че според разказите на полицаите и екипите на "Спешна помощ" мотористът бил с откъснати крайници, тялото му изхвърчало на тревата в близост до ж.п. линията, а хондата била натрошена на парчета.

По чудо двамата водачи на леките коли са оцелели.

Сакали същия ден решил часове преди празника да посети свой близък, който бил в болницата в Благоевград, след което бързал да се прибере към родното си село, за да се подготви заедно със семейстото си за Рамазан.

Сакали е баща на две деца - син и дъщеря, отличен автомонтьор и уважаван човек в Брезница. Той имал автоработилница в селото, където поправял коли. Съпругата му се занимава с полска работа.

Зловещата новина за нелепата смърт на мъжа потресе местните жители, които не можеха да повярват за случилото се. 

Само преди дни брезничани преживяха същия ужас, когато в селото бе получено известието за издъхналия в леглото си в гастарбайтерската си квартира в Германия - Ибрахим Крънчев. 36-годишният мъж също остави млада вдовица и две невръстни деца сираци.

На предстоящия общ молебен жителите на Брезница ще се молят и за преодоляване с Божията помощ на лошотиите, добили поразяващи размери, като злоба, завист, алчност, кражби, неуважение и грубо погазване на човешките и религиозните закони.

 

КОМЕНТАРИ

ateistchooo-kaa13:10 - 08.08.2014
СЕЛЯНЧЕ ЯВНО СИ ТИ!!! НЯМА БИТЕР-МАНГАЛ!ИМА БИТЕР-ЛИМОН ШВЕПС!ХА-ХА-ХА.И ДА ТИ КАЖА ТИ ЖИВЕЕШ В БУЛГАРИСТАН.ЕЙ ГОЛЕМА ШМАТКА СИ! ООООБИЧАМ ТОЗИ ВЕСТНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ateist10:21 - 08.08.2014
Неграмотници! Селяни! народ без държава! Вие сте битер мангалите! Поне си живея в държава! вас нито турция нито българия ви иска! мулета тютюнджииски мрете
adooo20:40 - 04.08.2014
Ми дека ги виде правописните кусури бре дете?! Аааа, да Простак се пишувало с големо "П" . Е машалла, евалла за кусурот дето ми го пишуваш.ХА-ХА-ХА!
адо 555 от атеист18:02 - 04.08.2014
Първо си погледнете множеството правописни грешки тогава ми говорете!

FACEBOOK

//