Два концерта и постановка в Деня на християнското семейство в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Два концерта и една постановка ще съпътстват Деня на християнското семейство в Благоевград. Те са част от културната програма на общината, посветена на светлия семеен празник.

С музиката на Италия Камерна опера ще срещне всички жители и гости на града в Голямото студио на Радио Благоевград днес от 18.30 часа. Ботьо Янчев, Теодора Петрова, Гергана Янчева, Юрий Николов, гост- солистът Диан Георгиев и пианистът Милена Томанова ще представят арии и дуети от оперите на Верди, Росини и Пучини. Любителите на оперната музика ще се пренесат в различни времеви периоди, ще чуят разнородни съдби и ще усетят романтични чувства чрез „Дон Карлос”, „Травиата”, „Трубадур”, „Ернани”, „Корсарят” и „Ломбардци”.

Благоевградчани ще имат възможност в една и съща вечер да направят музикален избор спрямо техния личен вкус. От 18. 30 часа, в Големия салон на НЧ „Никола Вапцаров започва концертът „Одам, одам по Пирина”.  Участие в него ще вземат Камерен вокален ансамбъл „Езерец” с дир. Илиян Юручки, Камерен хор при НФА”Филип Кутев” с дир. Георги Андреев, Народен хор при Н.Ч. „Н.Вапцаров” – Благоевград,  МФГ ”Синаница” при Н.Ч. „Култура – 1932”- Кресна и фолклорна група „Веселина” при Център по изкуствата.

Културната програма на общината предлага и алтернатива на оперна и фолклорна музика. Това е постановката „Гераците” по Елин Пелин. Тя започва точно от 19.00 часа на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK